Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Jarní rizoto s uzeným kuřetem

4–6 porce
do 1 hodiny
Jarní rizoto s uzeným kuřetem
Jarní rizoto s uzeným kuřetem Autor: profimedia.cz
Toto jarní rizoto vypadá na první pohled velmi zdravě a ještě k tomu výtečně chutná. Jaro si přímo žádá svěží zelené barvy - cuketa, špenát, chřest, hrášek. A díky uzenému kuřeti si i milovníci masa přijdou na své.
Reklama

Podívejte se, jak jednoduše oloupat chřest! Pokud tuto zeleninu vaříte často, doporučujeme speciální dvoubřitou škrabku, přesvědčte se, že její pořízení má smysl :) U zeleného chřestu pak stačí oloupat pouze spodní třetinu.

Reklama

Postup

  1. Na pánvi s těžkým dnem rozehřejte olej a opékejte na něm 6–8 minut nasekanou cibuli, dokud nezměkne. Občas zamíchejte. Potom přidejte nasekaný česnek a rýži, důkladně promíchejte, aby se rýže pravidelně obalila. Přilijte víno a vařte, dokud se všechna tekutina neabsorbuje.
  2. V dalším hrnci udržujte vývar v mírném varu, přilijte velkou naběračku do rizota a míchejte, dokud se tekutina nevsákne, potom přidejte další naběračku. Pokračujte, dokud tímto způsobem nespotřebujete všechen vývar (to může trvat 15–20 minut).
  3. Přidejte hrášek, nakrájené cuketky a chřest a vařte, dokud nebude měkký. Potom přidejte špenát, citronovou kůru, uzené kuřecí maso a parmazán a chvilku míchejte, dokud špenát nezavadne. Přendejte do servírovacích misek a podávejte s extra nastrouhaným parmazánem.
Reklama

Jarní rizoto s uzeným kuřetem Foto:

Jarní rizoto s uzeným kuřetem, foto: Profimedia.cz

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama