Suroviny
- hlávkové zelí 1/4 menší hlávky
- vepřová pečeně (libové plátky o výšce asi 2 cm) 4 ks
- hladká mouka
- vejce 1 ks
- strouhanka panko
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- olej (na smažení)
- worcesterová omáčka k podávání
Postup přípravy
- Zelí co nejjemněji nakrájejte a nechte namočené v míse ledové vody minimálně 1 hodinu, aby zkřehlo.
- Maso naklepejte a na povrchu několikrát nařízněte křížem šikmými zářezy. Osolte ho, opepřete a obalte v trojobalu a osmažte obvyklým způsobem.
- Podávejte nakrájené napříč na plátky, rozložené do vějíře, zakápnuté trochou omáčky a s hromádkou zelí a rýží v misce.
- Prima tipy: Panko strouhanku můžete nahradit den starými, nahrubo nastrouhanými či na robotu rozmixovanými obyčejnými rohlíky. Ve specializovaných obchodech s japonskými potravinami seženete i speciální omáčku Tonkatsu, což je omáčka podobná worcestru, ale je hustší a trochu sladší.