Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Cukroví
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Cukroví
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Klasický recept na vánoční bramborový salát

Klasický recept na vánoční bramborový salát

Sekaná jako od babičky

Sekaná jako od babičky

Hned měkké vánoční perníčky s medem

Hned měkké vánoční perníčky s medem

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Banana bread – jednoduchý recept na banánový chlebíček s ořechy a čokoládou

Banana bread – jednoduchý recept na banánový chlebíček s ořechy a čokoládou

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Prima Fresh ■ Prima Fresh Články ze světa vaření Jak na to - Tipy a triky v kuchyni
Jak na to - Tipy a triky v kuchyni

Hit týdne

Další hity

Kokosové kuličky Rafaelo

Kokosové kuličky Rafaelo
Kokosové kuličky Rafaelo
Řecké kuřecí špízy s tzatziki, pečené brambory a sýrový česnekový chléb z tortilly
Řecké kuřecí špízy s tzatziki, pečené brambory a sýrový česnekový chléb z tortilly
Bramborový salát
Bramborový salát
Citronové crinkles
Citronové crinkles
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Fresh průvodce: asijské nudle

Japonské nudle Udon

Japonské nudle Udon Zdroj: Thinkstock

  • Zavřít
Japonské nudle Udon

Japonské nudle Udon Zdroj: Thinkstock

Vyznat se v italských těstovinách je někdy obtížné, ale co teprve v asijských nudlích! Jsou si hodně podobné a většina se servíruje v kombinaci s vývarem. Proto jsme se rozhodli vyhledat informace o těch více i méně známých, abychom porozuměli jednotlivým rozdílům!

Seznam.cz banner

Dōngfěn

První název a hned takový jazykolam! Pod slovíčkem „dōngfěn” se skrývají čínské skleněné nudle, relativně známý druh i u nás. V angličtině pro ně mají jiné, vcelku vtipné, pojmenování: celofánové. Mluvíme o nudlích, jejichž hlavními složkami jsou škrob, především z mungo fazolí, a voda. Fazolový škrob není jediný, který se v tomto případě používá; bramborový nebo maniokový funguje stejně dobře.

Specialitou tohoto druhu je (český název jistě napoví) vzhled po uvaření. Nudle jsou totiž čistě průsvitné, maximálně s lehce šedivým nebo okrovým nádechem. Prodávají se v několika různých tloušťkách a většinou bývají kulaté.

Skleněné nudle Dōngfěn Foto: Thinkstock

Za jejich rodnou vlast se považuje Čína, kde se samozřejmě hojně vyrábějí. A najdete je i v mnoha asijských zemích, liší se ale škrobem zvoleným při výrobě a samozřejmě názvem: například v Thajsku (wun sen), Koreji (dangmyeon), Japonsku (harusame), Indii (falooda), ve Vietnamu (búntàu) nebo v Tibetu (phing).

Doba vaření:

Máčení v teplé vodě 5 až 15 minut, do změknutí + povaření ve vroucí vodě 1 až 3 minuty.

– při použití do polévky není nutné předchozí namáčení

Typické pokrmy:

– Japchae (Korea): nudle stir-fry v sezamovém oleji se zeleninou a sójovou omáčkou

– Yam wunsen kung (Thajsko): thajský nudlový salát s krevetami

– Miếngà (Vietnam): vietnamská kuřecí polévka s nudlemi

Lo mein

Mezi další čínské nudle se řadí Lo mein. Na rozdíl od předešlých tyto jsou vyráběny z pšeničné mouky a po uvaření se rovnou servírují promíchané s omáčkou a vybranou zeleninou či masem. Slovo „lo mein“ totiž pochází z čínského města Kanton, kde se používá k označení míchaných nudlí, nikoliv smažených.

Nudlový pokrm Lo mein Foto: Thinkstock

Nejde pouze o druh nudlí jako takových, ale o samotný nudlový pokrm. Ten obsahuje lo mein nudle, zeleninu, nějaký druh masa, plody moře nebo knedlíčky wonton. V Americe patří mezi oblíbenou verzi čínského „takeaway“. Můžete narazit na různá provedení: od takzvaného Shrimp Lo Mein (krevetové), přes Lobster Lo Mein (humří) až po takzvané House Lo Mein, které zákazníkovi nabídne kombinaci několika druhů masa.

Doba vaření:

Čerstvé: 2 až 3 minuty ve vroucí vodě

Sušené: 5 až 6 minut ve vroucí vodě

– záleží na tloušťce nudlí, vaří se na skus

Ramen

Ramen určitě znáte jako pokrm, ale stejně se jmenují i používané nudle. Mají nažloutlý odstín a co do struktury jsou velice pevné a pružné. To všechno díky ingredienci jménem kansui: alkalické minerální vodě, která obsahuje uhličitan sodný a draselný. Dále obsahují pšeničnou mouku, sůl a normální vodu.

Pšeničné nudle Ramen Foto: Thinkstock

Jednotlivé verze nudlí se liší v tloušťce a v tom, jak moc jsou zvlněné. Pocházejí opět z Číny, ale vysokou popularitu mají například v Japonsku; najdete je snad ve všech japonských městech. Asi proto se Ramen považuje za typicky japonské jídlo.

Doba vaření:

Čerstvé: 2 až 3 minuty ve vroucí vodě

Sušené: 4 až 6 minut ve vroucí vodě

– záleží na tloušťce nudlí, vaří se na skus

Typické pokrmy:

– Shio ramen: tradiční polévka Ramen; vývar ochucený pouze solí

– Tonkotsu ramen: vývar z vepřových kostí, vařený až 15 hodin

Soba

Od čínských nudlí se nyní přesuneme k těm typicky japonským. Jako první tu pro vás máme japonské nudle Soba. Slovíčko „soba“ znamená v japonštině pohanka, právě z ní jsou tyto tradiční nudle připravovány. Ne vždy je to ale pravidlem, některá balení soba nudlí uvádějí určité procento pšenice nebo třeba quinoi. Pouze ty nejlepší, často i nejdražší, obsahují 100 % pohanky; díky tomu jsou i bezlepkové!

Pohankové Soba nudle Foto: Thinkstock

Určité druhy tenkých nudlí můžete v Japonsku najít také pod názvem „soba“, na rozdíl od těch tlustých, kterým se říká „udon“. Soba nudle se podávají dvěma způsoby: studené s omáčkou a sezonními surovinami, nebo horké ve vývaru dashi. Navíc se tradičně servírují na Silvestra – jako symbol dlouhověkosti!

Doba vaření:

Čerstvé: 2 až 4 minuty ve vroucí vodě

Sušené: 5 až 7 minut ve vroucí vodě

Typické pokrmy:

– Zaru soba: studené nudle posypané drcenou řasou nori

– Soba maki: studené nudle zabalené do řasy nori a připravené ve stylu makisushi

– Kake soba: teplé nudle ve vývaru, zdobené pórkem a rybím koláčkem „kamaboko“

Japonské soba nudle s tofu, avokádem a chilli
Recepty

Japonské soba nudle s tofu, avokádem a chilli

19

Sōmen

Další japonské nudle, které se připravují z pšeničné mouky a při výrobě se navíc musí (za pomoci oleje) natahovat! Jedině tak kuchař docílí požadovaného průměru, který je méně než 1,3 mm! Podávají se především studené (pouze s omáčkou na namáčení) nebo teplé v polévce.

Takto tenké nudle mohou být pro Evropana tvrdým oříškem, pokud se tedy rozhodne ke konzumaci jídelními hůlkami. V Japonsku ale existuje speciální druh servírování, takzvané nagashi-sōmen, kdy nudle plavou v bambusovém žlabu. Tím protéká čistá ledová voda a návštěvníci restaurace si musí nudle hůlkami sami vylovit!

Doba vaření:

Vařte ve vroucí vodě 2 až 4 minuty.

Nudle Sōmen Foto: Thinkstock

Udon

Nyní se dostáváme k poslednímu vybranému druhu. Nejde o jiné než pšeničné nudle udon. Specifické jsou svým vzhledem, patří totiž mezi nejtlustší druh japonských nudlí. Často se s nimi setkáte v té nejjednodušší formě: společně s vývarem kakejiru a nakrájeným pórkem. Chuť vývaru se liší v každém regionu: tmavý je spojen s východním Japonskem, světlý se západním. I to se odráží například na balíčcích instantních nudlí, existují verze pro obě světové strany!

Doba vaření:

Čerstvé: 2 až 4 minuty ve vroucí vodě

Sušené: Vložte do vroucí vody, nechte vodu přijít zpět k varu a hned poté přidejte šálek studené vody. Tento postup opakujte třikrát až čtyřikrát, dokud nebudou nudle uvařeny na skus.

Typické pokrmy:

– Kitsuneudon: nudlový vývar se smaženými tofu „kapsami“ (aburaage)

– Nabeyakiudon: nudle, mořské plody a zelenina vařené v kovovém hrnci

– Yakiudon: nudle stir-fry v sójové omáčce s masem nebo zeleninou

Japonské nudle Udon Foto: Thinkstock

Autor: Tereza Pánková, www.tastytalkings.com

Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek
Štítky zelenina maso omáčka polévka vývar pokrm pšeničná mouka nudle škrob soba

Návrhy pro vás

Italské krémové rizoto s houbami, kadeřávkem a oříšky podle Přemka Forejta Přílohy

Italské krémové rizoto s houbami, kadeřávkem a oříšky podle Přemka Forejta

Česneková omáčka s uzeným masem – poctivá a lehce štiplavá česká specialita Maso

Česneková omáčka s uzeným masem – poctivá a lehce štiplavá česká specialita

Recept do sbírky: Ořechové rohlíčky s máslovým krémem a čokoládou podle Bread Society Sladké

Recept do sbírky: Ořechové rohlíčky s máslovým krémem a čokoládou podle Bread Society

Sváteční vinná klobása se zeleninou a zámecké brambory s bylinkami – delikátní klasika podávaná s noblesou Maso

Sváteční vinná klobása se zeleninou a zámecké brambory s bylinkami – delikátní klasika podávaná s noblesou

Japonské curry s vepřovým masem, zeleninou a rýží – jednoduchý recept s asijským puncem Maso

Japonské curry s vepřovým masem, zeleninou a rýží – jednoduchý recept s asijským puncem

Křupavé popraskané sušenky s pistáciemi – sněhové potěšení s oříškovým srdcem Sladké

Křupavé popraskané sušenky s pistáciemi – sněhové potěšení s oříškovým srdcem

Cibulový koláč krok za krokem – sytá svačina z červené cibule, kečupu a vajec Vegetariánské
7

Cibulový koláč krok za krokem – sytá svačina z červené cibule, kečupu a vajec

Dvoubarevné vanilkové hůlky ze špaldové mouky – efektní cukroví ozdobí sváteční tabuli Sladké

Dvoubarevné vanilkové hůlky ze špaldové mouky – efektní cukroví ozdobí sváteční tabuli


Přečtěte si také

Přílohy
Italské krémové rizoto s houbami, kadeřávkem a oříšky podle Přemka Forejta

Italské krémové rizoto s houbami, kadeřávkem a oříšky podle Přemka Forejta

Soutěžící
Kateřina Kociánová jednou omylem zapálila špagety

Kateřina Kociánová jednou omylem zapálila špagety

Novinky
Mixér: adventní akce plné jídla, vánoční hostina nebo zimní drink na zahřátí

Mixér: adventní akce plné jídla, vánoční hostina nebo zimní drink na zahřátí

Maso
Česneková omáčka s uzeným masem – poctivá a lehce štiplavá česká specialita

Česneková omáčka s uzeným masem – poctivá a lehce štiplavá česká specialita

Prostřeno!
Prostřeno: Italská svatební polévka s masovými koulemi

Prostřeno: Italská svatební polévka s masovými koulemi

Prostřeno!
Prostřeno: Marry me chicken s domácími těstovinami

Prostřeno: Marry me chicken s domácími těstovinami

Prostřeno!
Prostřeno: Dýňové muffiny podle Kateřiny

Prostřeno: Dýňové muffiny podle Kateřiny

Prostřeno!
Prostřeno: Šlehaný brie

Prostřeno: Šlehaný brie

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Těstoviny
Kuřecí fideuà s paprikou a fazolkami – španělská variace na paellu připravená z těstovin podle Zdeňka Pohlreicha

Kuřecí fideuà s paprikou a fazolkami – španělská variace na paellu připravená z těstovin podle Zdeňka Pohlreicha

Domácí rakouské fleky se zelím a tyrolským špekem – sytý pokrm plný koření a bylinek Těstoviny

Domácí rakouské fleky se zelím a tyrolským špekem – sytý pokrm plný koření a bylinek

Špagety s kuřecím masem, žampiony a omáčkou z modrého sýra Těstoviny

Špagety s kuřecím masem, žampiony a omáčkou z modrého sýra

Sladké
Opilý František – čokoládový zákusek s ořechovou náplní a rumem

Opilý František – čokoládový zákusek s ořechovou náplní a rumem

Recept do sbírky: Ořechové rohlíčky s máslovým krémem a čokoládou podle Bread Society Sladké

Recept do sbírky: Ořechové rohlíčky s máslovým krémem a čokoládou podle Bread Society

Křupavé popraskané sušenky s pistáciemi – sněhové potěšení s oříškovým srdcem Sladké

Křupavé popraskané sušenky s pistáciemi – sněhové potěšení s oříškovým srdcem

Maso
Česneková omáčka s uzeným masem – poctivá a lehce štiplavá česká specialita

Česneková omáčka s uzeným masem – poctivá a lehce štiplavá česká specialita

Sváteční vinná klobása se zeleninou a zámecké brambory s bylinkami – delikátní klasika podávaná s noblesou Maso

Sváteční vinná klobása se zeleninou a zámecké brambory s bylinkami – delikátní klasika podávaná s noblesou

Japonské curry s vepřovým masem, zeleninou a rýží – jednoduchý recept s asijským puncem Maso

Japonské curry s vepřovým masem, zeleninou a rýží – jednoduchý recept s asijským puncem

Zelenina
Smetanové brambory al forno podle Jamieho Olivera – zapečená příloha s fenyklem a parmazánem

Smetanové brambory al forno podle Jamieho Olivera – zapečená příloha s fenyklem a parmazánem

Zapečená bramborová kaše s uzeným masem, brokolicí a sýrem – voňavý a sytý pokrm ve stylu co dům dal Zelenina

Zapečená bramborová kaše s uzeným masem, brokolicí a sýrem – voňavý a sytý pokrm ve stylu co dům dal

Zapečené čekankové puky se slaninou a ořechy – delikátní spojení jemně hořké, slané a svěží chuti Zelenina

Zapečené čekankové puky se slaninou a ořechy – delikátní spojení jemně hořké, slané a svěží chuti

Nápoje
Teplý ovocný punč ze švestkové limonády se skořicí, hřebíčkem a pomerančem

Teplý ovocný punč ze švestkové limonády se skořicí, hřebíčkem a pomerančem

Čokoládový likér – domácí a lahodný alkoholický nápoj i jedlý dárek na Vánoce Nápoje

Čokoládový likér – domácí a lahodný alkoholický nápoj i jedlý dárek na Vánoce

Avokádové smoothie s vietnamským rodokmenem podle Kevina z restaurace Sia Nápoje

Avokádové smoothie s vietnamským rodokmenem podle Kevina z restaurace Sia

Recepty
Marinované kapří podkovy – svěží twist na klasickou sváteční rybu

Marinované kapří podkovy – svěží twist na klasickou sváteční rybu

Wrap s tuňákovým salátem z konzervy, avokádem, rajčaty a jogurtovo-majonézovým dipem Recepty

Wrap s tuňákovým salátem z konzervy, avokádem, rajčaty a jogurtovo-majonézovým dipem

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček Ryby a mořské plody
5

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček

Polévky
Kapustová polévka s cizrnou, klobásou a chilli – sytá a pikantní zimní klasika

Kapustová polévka s cizrnou, klobásou a chilli – sytá a pikantní zimní klasika

Švýcarská kroupová polévka se smetanou a uzeným kolenem podle Marka Fichtnera Polévky

Švýcarská kroupová polévka se smetanou a uzeným kolenem podle Marka Fichtnera

Silný hovězí vývar s morkovými knedlíčky – klasická česká polévka na sváteční stůl Polévky

Silný hovězí vývar s morkovými knedlíčky – klasická česká polévka na sváteční stůl

Předkrmy a chuťovky
Hermelínový salát se salámem a vejci – krémová delikatesa, která chutná nejlépe uleželá

Hermelínový salát se salámem a vejci – krémová delikatesa, která chutná nejlépe uleželá

Vaječná pomazánka s křenem wasabi – krémová, pikantní a hotová za pár minut Předkrmy a chuťovky

Vaječná pomazánka s křenem wasabi – krémová, pikantní a hotová za pár minut

Domácí žitný kváskový chléb podle Huga Hromase – takový, jaký ho dělaly naše babičky Předkrmy a chuťovky

Domácí žitný kváskový chléb podle Huga Hromase – takový, jaký ho dělaly naše babičky

Vegetariánské
Cibulový koláč krok za krokem – sytá svačina z červené cibule, kečupu a vajec
7

Cibulový koláč krok za krokem – sytá svačina z červené cibule, kečupu a vajec

Quiche s dýní, fetou a čerstvým sýrem podle Romany z Na skok v kuchyni Vegetariánské

Quiche s dýní, fetou a čerstvým sýrem podle Romany z Na skok v kuchyni

Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí Vegetariánské

Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí

Maso
Kuřecí kousky s mangem z pomalého hrnce – exotická chuť a vůně, která se line celým domem

Kuřecí kousky s mangem z pomalého hrnce – exotická chuť a vůně, která se line celým domem

Smažené sladké kaki v křupavém těstíčku – nevšední sladkost jako hlavní chod Sladké

Smažené sladké kaki v křupavém těstíčku – nevšední sladkost jako hlavní chod

Britský lardy cake – kynutý motaný chlebík se sušeným ovocem Sladké

Britský lardy cake – kynutý motaný chlebík se sušeným ovocem

Předkrmy a chuťovky
Hermelínový salát se salámem a vejci – krémová delikatesa, která chutná nejlépe uleželá

Hermelínový salát se salámem a vejci – krémová delikatesa, která chutná nejlépe uleželá

Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska Saláty

Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat Saláty

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Přílohy
Italské krémové rizoto s houbami, kadeřávkem a oříšky podle Přemka Forejta

Italské krémové rizoto s houbami, kadeřávkem a oříšky podle Přemka Forejta

Česneková omáčka s uzeným masem – poctivá a lehce štiplavá česká specialita Maso

Česneková omáčka s uzeným masem – poctivá a lehce štiplavá česká specialita

Smetanové brambory al forno podle Jamieho Olivera – zapečená příloha s fenyklem a parmazánem Zelenina

Smetanové brambory al forno podle Jamieho Olivera – zapečená příloha s fenyklem a parmazánem

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

prima-cnn-news

Piráti píšou do Bruselu kvůli Babišovu střetu zájmů. Nenávidí kapitalismus, rozohnil se Havlíček ON-LINE: Turek v seznamu vlády není, řekl Babiš. Pavel oznámil, kdy jmenuje nový kabinet Ve Frýdku-Místku našli tělo pohřešované cizinky. Její známý ji měl uškrtit

prima-zeny

Jitka a Kateřina Bártů o vtipných momentech z natáčení: Skutečnými skalpely se herci pořezali Libor Bouček se nedokáže smířit se smrtí Hezuckého: Patriku, to se nemělo stát Bojoval a věřil v život. Nikola Hezucká odhalila diagnózu milovaného Patrika

prima-zoom

VIDEO: Nejmodernější válečná lod USA Čas na Marsu ubíhá jinak než na Zemi. Jeho spočítání je noční můra, která ohrožuje lidskou kolonizaci Černobyl je bez ochrany? Obří kryt byl záměrně těžce poškozen a neudrží radioaktivitu

prima-fresh

Italské krémové rizoto s houbami, kadeřávkem a oříšky podle Přemka Forejta Mixér: adventní akce plné jídla, vánoční hostina nebo zimní drink na zahřátí Česneková omáčka s uzeným masem – poctivá a lehce štiplavá česká specialita

prima-cool

Boj o nejlepší filmy a seriály začíná Co si Netflix koupil s Harrym Potterem, Pánem prstenů a Hrou o trůny? Seznam je obrovský Světově úspěšná reality show Asia Express míří na Primu. První teasery prozradí více

lajk

Martyho frky: Táta kvůli mému humoru málem přišel o práci, vypráví kontroverzní Řezník Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

Dům z filmu Sám doma: Jak dnes vypadá ikonické schodiště? 33 nejkrásnějších vánočních přání: Tradiční, veselá i ve verších Oživte tradici českého vaječňáku! Jak snadno připravit vaječný koňak?

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.