Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Cukroví
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Cukroví
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Banana bread – jednoduchý recept na banánový chlebíček s ořechy a čokoládou

Banana bread – jednoduchý recept na banánový chlebíček s ořechy a čokoládou

Sekaná jako od babičky

Sekaná jako od babičky

Hned měkké vánoční perníčky s medem

Hned měkké vánoční perníčky s medem

Klasický recept na vánoční bramborový salát

Klasický recept na vánoční bramborový salát

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Prima Fresh ■ Prima Fresh Články ze světa vaření Jak na to - Tipy a triky v kuchyni
Jak na to - Tipy a triky v kuchyni

Hit týdne

Další hity

Tiramisu kuličky

Tiramisu kuličky
Tiramisu kuličky
Pistáciové hvězdičky
Pistáciové hvězdičky
Sloní žrádlo
Sloní žrádlo
Indické butter chicken
Indické butter chicken
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Fresh průvodce: asijské nudle

Japonské nudle Udon

Japonské nudle Udon Zdroj: Thinkstock

  • Zavřít
Japonské nudle Udon

Japonské nudle Udon Zdroj: Thinkstock

Vyznat se v italských těstovinách je někdy obtížné, ale co teprve v asijských nudlích! Jsou si hodně podobné a většina se servíruje v kombinaci s vývarem. Proto jsme se rozhodli vyhledat informace o těch více i méně známých, abychom porozuměli jednotlivým rozdílům!

Seznam.cz banner

Dōngfěn

První název a hned takový jazykolam! Pod slovíčkem „dōngfěn” se skrývají čínské skleněné nudle, relativně známý druh i u nás. V angličtině pro ně mají jiné, vcelku vtipné, pojmenování: celofánové. Mluvíme o nudlích, jejichž hlavními složkami jsou škrob, především z mungo fazolí, a voda. Fazolový škrob není jediný, který se v tomto případě používá; bramborový nebo maniokový funguje stejně dobře.

Specialitou tohoto druhu je (český název jistě napoví) vzhled po uvaření. Nudle jsou totiž čistě průsvitné, maximálně s lehce šedivým nebo okrovým nádechem. Prodávají se v několika různých tloušťkách a většinou bývají kulaté.

Skleněné nudle Dōngfěn Foto: Thinkstock

Za jejich rodnou vlast se považuje Čína, kde se samozřejmě hojně vyrábějí. A najdete je i v mnoha asijských zemích, liší se ale škrobem zvoleným při výrobě a samozřejmě názvem: například v Thajsku (wun sen), Koreji (dangmyeon), Japonsku (harusame), Indii (falooda), ve Vietnamu (búntàu) nebo v Tibetu (phing).

Doba vaření:

Máčení v teplé vodě 5 až 15 minut, do změknutí + povaření ve vroucí vodě 1 až 3 minuty.

– při použití do polévky není nutné předchozí namáčení

Typické pokrmy:

– Japchae (Korea): nudle stir-fry v sezamovém oleji se zeleninou a sójovou omáčkou

– Yam wunsen kung (Thajsko): thajský nudlový salát s krevetami

– Miếngà (Vietnam): vietnamská kuřecí polévka s nudlemi

Lo mein

Mezi další čínské nudle se řadí Lo mein. Na rozdíl od předešlých tyto jsou vyráběny z pšeničné mouky a po uvaření se rovnou servírují promíchané s omáčkou a vybranou zeleninou či masem. Slovo „lo mein“ totiž pochází z čínského města Kanton, kde se používá k označení míchaných nudlí, nikoliv smažených.

Nudlový pokrm Lo mein Foto: Thinkstock

Nejde pouze o druh nudlí jako takových, ale o samotný nudlový pokrm. Ten obsahuje lo mein nudle, zeleninu, nějaký druh masa, plody moře nebo knedlíčky wonton. V Americe patří mezi oblíbenou verzi čínského „takeaway“. Můžete narazit na různá provedení: od takzvaného Shrimp Lo Mein (krevetové), přes Lobster Lo Mein (humří) až po takzvané House Lo Mein, které zákazníkovi nabídne kombinaci několika druhů masa.

Doba vaření:

Čerstvé: 2 až 3 minuty ve vroucí vodě

Sušené: 5 až 6 minut ve vroucí vodě

– záleží na tloušťce nudlí, vaří se na skus

Ramen

Ramen určitě znáte jako pokrm, ale stejně se jmenují i používané nudle. Mají nažloutlý odstín a co do struktury jsou velice pevné a pružné. To všechno díky ingredienci jménem kansui: alkalické minerální vodě, která obsahuje uhličitan sodný a draselný. Dále obsahují pšeničnou mouku, sůl a normální vodu.

Pšeničné nudle Ramen Foto: Thinkstock

Jednotlivé verze nudlí se liší v tloušťce a v tom, jak moc jsou zvlněné. Pocházejí opět z Číny, ale vysokou popularitu mají například v Japonsku; najdete je snad ve všech japonských městech. Asi proto se Ramen považuje za typicky japonské jídlo.

Doba vaření:

Čerstvé: 2 až 3 minuty ve vroucí vodě

Sušené: 4 až 6 minut ve vroucí vodě

– záleží na tloušťce nudlí, vaří se na skus

Typické pokrmy:

– Shio ramen: tradiční polévka Ramen; vývar ochucený pouze solí

– Tonkotsu ramen: vývar z vepřových kostí, vařený až 15 hodin

Soba

Od čínských nudlí se nyní přesuneme k těm typicky japonským. Jako první tu pro vás máme japonské nudle Soba. Slovíčko „soba“ znamená v japonštině pohanka, právě z ní jsou tyto tradiční nudle připravovány. Ne vždy je to ale pravidlem, některá balení soba nudlí uvádějí určité procento pšenice nebo třeba quinoi. Pouze ty nejlepší, často i nejdražší, obsahují 100 % pohanky; díky tomu jsou i bezlepkové!

Pohankové Soba nudle Foto: Thinkstock

Určité druhy tenkých nudlí můžete v Japonsku najít také pod názvem „soba“, na rozdíl od těch tlustých, kterým se říká „udon“. Soba nudle se podávají dvěma způsoby: studené s omáčkou a sezonními surovinami, nebo horké ve vývaru dashi. Navíc se tradičně servírují na Silvestra – jako symbol dlouhověkosti!

Doba vaření:

Čerstvé: 2 až 4 minuty ve vroucí vodě

Sušené: 5 až 7 minut ve vroucí vodě

Typické pokrmy:

– Zaru soba: studené nudle posypané drcenou řasou nori

– Soba maki: studené nudle zabalené do řasy nori a připravené ve stylu makisushi

– Kake soba: teplé nudle ve vývaru, zdobené pórkem a rybím koláčkem „kamaboko“

Japonské soba nudle s tofu, avokádem a chilli
Recepty

Japonské soba nudle s tofu, avokádem a chilli

19

Sōmen

Další japonské nudle, které se připravují z pšeničné mouky a při výrobě se navíc musí (za pomoci oleje) natahovat! Jedině tak kuchař docílí požadovaného průměru, který je méně než 1,3 mm! Podávají se především studené (pouze s omáčkou na namáčení) nebo teplé v polévce.

Takto tenké nudle mohou být pro Evropana tvrdým oříškem, pokud se tedy rozhodne ke konzumaci jídelními hůlkami. V Japonsku ale existuje speciální druh servírování, takzvané nagashi-sōmen, kdy nudle plavou v bambusovém žlabu. Tím protéká čistá ledová voda a návštěvníci restaurace si musí nudle hůlkami sami vylovit!

Doba vaření:

Vařte ve vroucí vodě 2 až 4 minuty.

Nudle Sōmen Foto: Thinkstock

Udon

Nyní se dostáváme k poslednímu vybranému druhu. Nejde o jiné než pšeničné nudle udon. Specifické jsou svým vzhledem, patří totiž mezi nejtlustší druh japonských nudlí. Často se s nimi setkáte v té nejjednodušší formě: společně s vývarem kakejiru a nakrájeným pórkem. Chuť vývaru se liší v každém regionu: tmavý je spojen s východním Japonskem, světlý se západním. I to se odráží například na balíčcích instantních nudlí, existují verze pro obě světové strany!

Doba vaření:

Čerstvé: 2 až 4 minuty ve vroucí vodě

Sušené: Vložte do vroucí vody, nechte vodu přijít zpět k varu a hned poté přidejte šálek studené vody. Tento postup opakujte třikrát až čtyřikrát, dokud nebudou nudle uvařeny na skus.

Typické pokrmy:

– Kitsuneudon: nudlový vývar se smaženými tofu „kapsami“ (aburaage)

– Nabeyakiudon: nudle, mořské plody a zelenina vařené v kovovém hrnci

– Yakiudon: nudle stir-fry v sójové omáčce s masem nebo zeleninou

Japonské nudle Udon Foto: Thinkstock

Autor: Tereza Pánková, www.tastytalkings.com

Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek
Štítky zelenina maso omáčka polévka vývar pokrm pšeničná mouka nudle škrob soba

Návrhy pro vás

Vepřové plátky ve worcesterské omáčce s rýží – poctivý oběd pro celou rodinu Maso

Vepřové plátky ve worcesterské omáčce s rýží – poctivý oběd pro celou rodinu

Kuřecí kousky s mangem z pomalého hrnce – exotická chuť a vůně, která se line celým domem Maso

Kuřecí kousky s mangem z pomalého hrnce – exotická chuť a vůně, která se line celým domem

Tradiční české sádlovky – známé sádlové koláčky zdobené džemem nebo oříškovým krémem Sladké

Tradiční české sádlovky – známé sádlové koláčky zdobené džemem nebo oříškovým krémem

Polomáčené kaki – zdravější sladkost do mikulášské nadílky nejen pro děti Sladké

Polomáčené kaki – zdravější sladkost do mikulášské nadílky nejen pro děti

Švýcarská kroupová polévka se smetanou a uzeným kolenem podle Marka Fichtnera Polévky

Švýcarská kroupová polévka se smetanou a uzeným kolenem podle Marka Fichtnera

Perníčkové cheesecake cookies podle Pavla Berkyho – originální sušenky s krémovým srdcem Sladké

Perníčkové cheesecake cookies podle Pavla Berkyho – originální sušenky s krémovým srdcem

Domácí rakouské fleky se zelím a tyrolským špekem – sytý pokrm plný koření a bylinek Těstoviny

Domácí rakouské fleky se zelím a tyrolským špekem – sytý pokrm plný koření a bylinek

Kuřecí popkorn – tchajwanské křupavé kuřecí kousky jsou příjemně pikantní a totálně návykové Maso

Kuřecí popkorn – tchajwanské křupavé kuřecí kousky jsou příjemně pikantní a totálně návykové


Přečtěte si také

Maso
Vepřové plátky ve worcesterské omáčce s rýží – poctivý oběd pro celou rodinu

Vepřové plátky ve worcesterské omáčce s rýží – poctivý oběd pro celou rodinu

Prostřeno!
Prostřeno: Hummus a zeleninové tyčinky podle Mirky Pikolové

Prostřeno: Hummus a zeleninové tyčinky podle Mirky Pikolové

Prostřeno!
Prostřeno: Veganská pěna s banány a avokádem Mirky Pikolové

Prostřeno: Veganská pěna s banány a avokádem Mirky Pikolové

Prostřeno!
Prostřeno: Batáty s karbanátky ze zelené čočky, červené řepy a salátkem

Prostřeno: Batáty s karbanátky ze zelené čočky, červené řepy a salátkem

Prostřeno!
Prostřeno: Indická mrkvová polévka Mirky Pikolové

Prostřeno: Indická mrkvová polévka Mirky Pikolové

Maso
Kuřecí kousky s mangem z pomalého hrnce – exotická chuť a vůně, která se line celým domem

Kuřecí kousky s mangem z pomalého hrnce – exotická chuť a vůně, která se line celým domem

Sladké
Tradiční české sádlovky – známé sádlové koláčky zdobené džemem nebo oříškovým krémem

Tradiční české sádlovky – známé sádlové koláčky zdobené džemem nebo oříškovým krémem

PR článek
Advent s vůní perníku v Pardubicích

Advent s vůní perníku v Pardubicích

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Těstoviny
Domácí rakouské fleky se zelím a tyrolským špekem – sytý pokrm plný koření a bylinek

Domácí rakouské fleky se zelím a tyrolským špekem – sytý pokrm plný koření a bylinek

Špagety s kuřecím masem, žampiony a omáčkou z modrého sýra Těstoviny

Špagety s kuřecím masem, žampiony a omáčkou z modrého sýra

Hovězí plátky po mongolsku s ramen nudlemi – rychlá večeře v asijském stylu, na které si pochutnáte Maso

Hovězí plátky po mongolsku s ramen nudlemi – rychlá večeře v asijském stylu, na které si pochutnáte

Sladké
Tradiční české sádlovky – známé sádlové koláčky zdobené džemem nebo oříškovým krémem

Tradiční české sádlovky – známé sádlové koláčky zdobené džemem nebo oříškovým krémem

Polomáčené kaki – zdravější sladkost do mikulášské nadílky nejen pro děti Sladké

Polomáčené kaki – zdravější sladkost do mikulášské nadílky nejen pro děti

Perníčkové cheesecake cookies podle Pavla Berkyho – originální sušenky s krémovým srdcem Sladké

Perníčkové cheesecake cookies podle Pavla Berkyho – originální sušenky s krémovým srdcem

Maso
Vepřové plátky ve worcesterské omáčce s rýží – poctivý oběd pro celou rodinu

Vepřové plátky ve worcesterské omáčce s rýží – poctivý oběd pro celou rodinu

Kuřecí kousky s mangem z pomalého hrnce – exotická chuť a vůně, která se line celým domem Maso

Kuřecí kousky s mangem z pomalého hrnce – exotická chuť a vůně, která se line celým domem

Švýcarská kroupová polévka se smetanou a uzeným kolenem podle Marka Fichtnera Polévky

Švýcarská kroupová polévka se smetanou a uzeným kolenem podle Marka Fichtnera

Zelenina
Zapečená bramborová kaše s uzeným masem, brokolicí a sýrem – voňavý a sytý pokrm ve stylu co dům dal

Zapečená bramborová kaše s uzeným masem, brokolicí a sýrem – voňavý a sytý pokrm ve stylu co dům dal

Zapečené čekankové puky se slaninou a ořechy – delikátní spojení jemně hořké, slané a svěží chuti Zelenina

Zapečené čekankové puky se slaninou a ořechy – delikátní spojení jemně hořké, slané a svěží chuti

Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí Vegetariánské

Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí

Nápoje
Čokoládový likér – domácí a lahodný alkoholický nápoj i jedlý dárek na Vánoce

Čokoládový likér – domácí a lahodný alkoholický nápoj i jedlý dárek na Vánoce

Avokádové smoothie s vietnamským rodokmenem podle Kevina z restaurace Sia Nápoje

Avokádové smoothie s vietnamským rodokmenem podle Kevina z restaurace Sia

Loudavé vaření: Svařené víno z pomalého hrnce – připravte oblíbený zimní nápoj chytře a bez práce Nápoje

Loudavé vaření: Svařené víno z pomalého hrnce – připravte oblíbený zimní nápoj chytře a bez práce

Recepty
Wrap s tuňákovým salátem z konzervy, avokádem, rajčaty a jogurtovo-majonézovým dipem

Wrap s tuňákovým salátem z konzervy, avokádem, rajčaty a jogurtovo-majonézovým dipem

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček Ryby a mořské plody
5

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem Ryby a mořské plody
7

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem

Polévky
Švýcarská kroupová polévka se smetanou a uzeným kolenem podle Marka Fichtnera

Švýcarská kroupová polévka se smetanou a uzeným kolenem podle Marka Fichtnera

Silný hovězí vývar s morkovými knedlíčky – klasická česká polévka na sváteční stůl Polévky

Silný hovězí vývar s morkovými knedlíčky – klasická česká polévka na sváteční stůl

Zelná polévka s bílými fazolemi a bramborami – tip, jak dostat do jídelníčku kysané zelí Polévky

Zelná polévka s bílými fazolemi a bramborami – tip, jak dostat do jídelníčku kysané zelí

Předkrmy a chuťovky
Vaječná pomazánka s křenem wasabi – krémová, pikantní a hotová za pár minut

Vaječná pomazánka s křenem wasabi – krémová, pikantní a hotová za pár minut

Domácí žitný kváskový chléb podle Huga Hromase – takový, jaký ho dělaly naše babičky Předkrmy a chuťovky

Domácí žitný kváskový chléb podle Huga Hromase – takový, jaký ho dělaly naše babičky

Čedarové sušenky – slaná chuťovka jako stvořená ke sklence vína nebo bublinek Předkrmy a chuťovky

Čedarové sušenky – slaná chuťovka jako stvořená ke sklence vína nebo bublinek

Vegetariánské
Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí

Dýňové curry s květákem a cizrnou – voňavá mísa plná podzimních chutí

Wellington z červené řepy – bezmasá varianta legendárního anglického pokrmu Vegetariánské

Wellington z červené řepy – bezmasá varianta legendárního anglického pokrmu

Regionální klasika z Plzně: Vošouch s domácím kysaným zelím podle Lokálu Pod Divadlem Předkrmy a chuťovky

Regionální klasika z Plzně: Vošouch s domácím kysaným zelím podle Lokálu Pod Divadlem

Maso
Kuřecí kousky s mangem z pomalého hrnce – exotická chuť a vůně, která se line celým domem

Kuřecí kousky s mangem z pomalého hrnce – exotická chuť a vůně, která se line celým domem

Smažené sladké kaki v křupavém těstíčku – nevšední sladkost jako hlavní chod Sladké

Smažené sladké kaki v křupavém těstíčku – nevšední sladkost jako hlavní chod

Britský lardy cake – kynutý motaný chlebík se sušeným ovocem Sladké

Britský lardy cake – kynutý motaný chlebík se sušeným ovocem

Saláty
Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska

Mrkvovo-jablečný salát s pomerančem a brusinkami – osvěžující vitamínová miska

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat Saláty

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce Saláty

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce

Přílohy
Rychlé špaldové halušky podle Huga Hromase – ideální jako příloha nebo základ oblíbených jídel

Rychlé špaldové halušky podle Huga Hromase – ideální jako příloha nebo základ oblíbených jídel

Rychlá večeře: Špecle s cibulí a vajíčky podle Zdeňka Pohlreicha Přílohy

Rychlá večeře: Špecle s cibulí a vajíčky podle Zdeňka Pohlreicha

Krémové špaldoto se smetanou a vůní šafránu podle Huga Hromase Přílohy

Krémové špaldoto se smetanou a vůní šafránu podle Huga Hromase

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

prima-cnn-news

Okamura na Slovensku? Výlet kamarádů vládním speciálem, míní Vaňková. Doksanský se ho zastal Nikdo to nečekal! Česká likérka z malé obce šokuje svět a bere jednu cenu za druhou Fiala o úkolu předělat návrh rozpočtu: Na velké úpravy to nevidím a Babiš zdržuje

prima-zeny

Mia si podle Marcella zasloužila vyhrát. Prohra vás posune dál než vítězství, říká Miu na finále Zrádců doprovodil přítel a maminka: Vítězka vedle sympaťáka úplně zářila První slova vítězné zrádkyně Mii: Konečně to ze mě spadlo. Slavit nebudu, jsem abstinent

prima-zoom

Kolika let se dožívají hudební superstar? Metoda Mia: Vítězná zrádkyně popsala, jak v boji o výhru využila zkušenosti z policejní práce Proč už všichni dávno nechodíme na chůdách? Vyšší rychlost pohybu a dlouhý krok nejsou vše

prima-fresh

Vepřové plátky ve worcesterské omáčce s rýží – poctivý oběd pro celou rodinu Kuřecí kousky s mangem z pomalého hrnce – exotická chuť a vůně, která se line celým domem Tradiční české sádlovky – známé sádlové koláčky zdobené džemem nebo oříškovým krémem

prima-cool

Zrádkyně Mia: kam půjde výhra? Samurajský seriálový hit vyráží v novém videu dech. Vše bylo reálné, bez CGI Zootropolis 2 boří kina a překonalo už obří historické rekordy

lajk

Martyho frky: Táta kvůli mému humoru málem přišel o práci, vypráví kontroverzní Řezník Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

Adventní a vánoční pranostiky: Tipnete si, jaká zima nás čeká? Význam svíček na adventním věnci: Proč má být jedna růžová? Staročeské vánoční cukroví se sádlem: Upečte sádlenky a škvarkové koláčky

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.