Suroviny
- sušenka 250 g
- máslo 150 g
- mascarpone 300 g
- cukr 80 g
- vanilkové aroma 1 lžička
- smetana 250 ml
- želé 1 balení
- jahoda 1 dávka
- lupínky 1 dávka
Postup přípravy
Kuchyňským robotem nejprve rozdrťte sušenky na větší drobky
Přidejte k nim změklé máslo a zpracujte na hmotu
Tu rovnoměrně rozprostřete do kulaté dortové formy
Mascarpone, vanilkové aroma a moučkový cukr utřete do hladkého krému
Ze smetany ušlehejte šlehačku a vmíchejte ji do krému
Připravenou náplň rozetřete stěrkou na hmotu ve formě a dejte ji asi na hodinu do ledničky
Po hodině ztuhlý dortový základ vyndejte a poklaďte nakrájeným ovocem
Podle návodu na obalu si připravte dortové želé a polijte jím jahody
Dort dejte minimálně na tři hodiny ztuhnout do ledničky
Když moučník vyjmeme z formy, stěny kolem dokola obalíme mandlovými lupínky