Suroviny
Postup přípravy
1. Nejprve si připravíme jablka, která oloupeme a zbavíme jádřinců a pak nakrájíme na malé kousky.
2. Připravíme si těsto: ze 125g másla,125 g cukru,lžičky prášku do pečiva, 1 vejce a 250 g mouky uhněteme na vále těsto, které dáme na hodinu vychladit.Vychlazeným těstem vyplníme dortovou formu o průměru 26 cm,kterou jsme vyplnili pečicím papírem.Těsto tvarujeme i přes okraj formy.
3. Mezitím, co těsto odpočívá, svaříme si víno se dvěma pudinky a se 125gcukru.Do této směsi vmícháme nakrájená jablka a vše nalijeme do formy na těsto.Okraje ozdobně přehrneme zpět. Pečeme 90minut na 175 stupňů C.
4. Vyšleháme si dvě šlehačky. Vystydlý dort vyndáme z formy, po celém povrchu pokryjeme dobrou šlehačkou a posypeme skořicí.Ještě vychladíme a porcujeme.