Indonézské vepřové špízky s ředkvičkovým salátkem
Zdroj: profimedia.cz
Indonézské vepřové špízky s ředkvičkovým salátkem
Zdroj:
profimedia.cz
Moje hodnocení
13x
Vyzkoušejte tradiční vepřové maso v netradiční úpravě. Špízy s voňavým kořením, jasmínovou rýží a čerstvým salátkem vám vykouzlí Orient i u vás doma.
4 porce
10 minut
Suroviny
šalotka, nasekaná
2 ks
česnek, rozdrcený
2 stroužky
chilli paprička, nasekaná
1 ks
mletá kurkuma
1/2 lžičky
mletý koriandr
1/2 lžičky
mletý římský kmín
1/2 lžičky
Sójová omáčka
1 lžíce
Slunečnicový olej
1 lžíce
věpřové řízky
200 g
K podávání
jasmínová rýže
250 g
ředkvičky
6 ks
salátová okurka
1/2 ks
čerstvý koriandr
1 lžíce
Postup přípravy
Šalotku, česnek, chilli, mletý koriandr, kurkumu, římský kmín, sójovou omáčku a olej smíchejte v mělké nádobě a promíchejte. Přidejte proužky masa a dobře je celé obalte marinádou. Nechte stát 30 minut, aby se chutě spojily.
Do hrnce se 600 ml vařící slané vody dejte jasmínovou rýži. Přiveďte do varu a vařte 15 minut, dokud rýže nezměkne a tekutina se nevsákne. Rýži dejte do malých misek vymazaných olejem a nechte pár minut stát na teplém místě.
Mezitím rozehřejte gril na nejvyšší teplotu. Navlékněte proužky masa na bambusové špízy. Grilujte je asi 15 minut a otáčejte podle potřeby, dokud nebudou celé hnědé.
Vyklepněte rýži z misek a podávejte se špízy a mísou s nasekanými ředkvičkami a okurkou, ozdobené koriandrovými lístky. Servírovací talíře ozdobte proužky okurky a vyřezávanými ředkvičkami.