Head
- hovězí maso
- bujón 1 kostka
- mrkev 2 ks
- petržel 1 ks
- celer
- nudle
- sůl
- pepř
- majoránka
- cibule 1 ks
- libeček 3
- nové koření 3
- bobkový list 1 ks
- pepř
- sůl
Postup přípravy
Do hrnce dáme vařit hovězí maso, cibuli, nové koření, bobkový list, celý pepř, část libečku.
Když je vývar hotový a maso měkké, hovězí a koření vyndáme, maso nakrájíme, vložíme zpět. Přidáme nastrouhanou zeleninu a játrové knedlíčky, které jsme připravili z rozmixovaných jater klasickým způsobem. Zavaříme asi deset minut a nakonec ještě přidáme domácí nudle, které jsme si uvařili samostatně.
Dochutíme solí, případně pepřem, ozdobíme libečkem a podáváme.