Knedlíčky
- játra 100 g
Head
- celer 1 kus
- mrkev 2 kusy
- petrželová nať 1 snítka
Knedlíčky
- majoránka 1 lžička
Head
- bujónová kostka 1 kus
Knedlíčky
- strouhanka 1 dávka
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
1. Hovězí kost s masem dáme vařit a minimálně hodinku ji vaříme samotnou bez zeleniny. Poté vývar scedíme. Přidáme zeleninu (množství podle požadované chuti) a necháme vařit.
2. Všechny ingredience na knedlíčky smícháme a rozmixujeme na kaši, podle potřeby zahustíme strouhankou. Pomocí malé lžičky vkládáme knedlíčky do vřící polévky – pamatujme na to, že ještě nabydou! (Doporučuji proto velikost na půl čajové lžičky.) Když jsou knedlíčky provařené, můžeme polévku před podáváním ještě osvěžit petrželkou, libečkem či pažitkou.