Suroviny
- hovězí maso 500 g
- celer
- libeček
- mouka 10 dkg
Postup přípravy
Maso omyjeme, vložíme do hrnce se zeleninou, přidáme pepř, nové koření, petržel a libeček, vaříme 2hodiny, na závěr přelijeme vývar do druhého hrnce a převaříme,polévku podáváme s najemno nakrájenou uvařenou zeleninou a masem a uvařenými domácími nudlemi
Těsto se zpracovává na vále a přisypává se mouka, aby se nelepilo
Vyválíme slabý plát, vysoký asi 1 mm, který přendáme na utěrku a necháme usušit
Ještě než těsto úplně uschne, nakrájíme ho na nudle a ty necháme pořádně doschnout
Uchováváme v dobře uzavřené dóze
Polévka
Hovězí vývar s domácími nudlemi
Ingredience:
500g hovězího masa s kostímorková kostkořenová zelenina: 2mrkve, 1petržel, 1/3 celeru6 kuliček černého pepře4 kuličky nového kořenípetržellibečekDomácí nudle: 1 vejce, lžička oleje, na špičku nože soli a 10dkg hrubé mouky