Játrové knedlíčky
- játra 300 g
- strouhanka 1 dávka
Head
- celer 1 kus
Head
- koření kuličky 3 kuličky
- nudle 1 dávka
Postup přípravy
1. Omyté hovězí maso necháme vzejít k varu, a když se začne tvořit šlem, maso vyndáme. Znovu ho dáme vařit do čisté vody, po chvíli k němu přidáme kořenovou zeleninu, cibuli i se slupkou a necháme probublávat téměř dvě hodiny.
2. Mezitím si připravte knedlíčky z vepřových jater, která můžete naškrábat nebo rozmixovat. Podle potřeby přidejte strouhanku, osolte, opepřete, přidejte vejce, majoránku a prolisovaný česnek. Promíchejte a nechte chvíli odležet.
3. Vývar proceďte, maso a zeleninu pokrájejte, část vraťte do vývaru. Pomocí dvou lžiček nebo haluškovače vytvořte knedlíčky a vařte je v polévce, dokud nevyplavou na hladinu. Polévku dochuťte podravkou a zavařte do ní dobré domácí nudle. Můžete ji osvěžit posekanou petrželkou či pažitkou a servírujte.