Head
Postup přípravy
Na másle zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme pokrájenou zeleninu a necháme pustit šťávu, přidáme koření a nasolenou svíčkovou - zelenina by měla celou svíčkovou pokrývat. Trochu podlijeme vývarem a dáme do trouby, kde pečeme zpočátku odkrytý pekáč, jak bude maso lehce měkké, tak ho nakrájíme na plátky a přikryjeme poklicí a dopečeme doměkka. Pak vyjmeme a zeleninu rozmixujeme ponorným mixerem a omáčku zjemníme smetanou, případně dochutíme.
Domácí houskový knedlík: Nejprve si ze lžíce mléka, lžíce cukru, asi dvou kávových lžiček kvasnic uděláme kvásek, přiléváme vlažné mléko a vytvoříme jemné těsto, do kterého přimícháme tři nakrájené rohlíky. Těsto dáme asi na tři čtvrtě hodiny vykynout. Do velkého hrnce dáme vařit osolenou vodu a v ní uvaříme tři knedle, které vaříme čtvrt hodiny z jedné strany, pak otočíme a ještě deset minut vaříme. Zkusíme špejlí, a když se těsto nelepí, můžeme knedlíky vyjmout, několikrát propíchnout vidličkoua pak naporcovat na plátky.