Suroviny
- hovězí svíčková (medailonky) 4 ks
- máslo 3 lžíce
- sůl
- pepř
Krusta
- šalotka 2 ks
- petržel (kořenová) 1 ks
- sádlo 2 lžíce
- bazalka 1 svazek
- tymián 2 snítky
- strouhanka 1 lžíce
- Gran Moravia (nastrouhaný) 40 g
- červené víno (suché) 100 ml
Omáčka
- rajský protlak 1 lžíce
- červené víno (suché) 100 ml
- máslo 30 g
Postup přípravy
- KRUSTA: Do mixéru vložte oloupané a nakrájené šalotky a petržel, přidejte sádlo a nasekané bylinky. Přisypte strouhanku, sýr a zalijte vínem. Vše rozmixujte na krémovou směs. Připravenou náplň vyklopte na pečicí papír. Vytvarujte malý váleček a nechte ho v chladničce asi 1 hodinu ztuhnout.
- Medailonky osolte, opepřete a orestujte na másle na rozpálené pánvi asi 8 minut z každé strany. Poté je vyndejte z pánve a nechte vychladnout. Maso překryjte připravenou krustou nakrájenou na asi 3 cm široké plátky.
- OMÁČKA: Na pánev, ve které jste restovali maso, nalijte víno a nechte ho na prudkém ohni odvařit asi na třetinu. Přidejte rajčatový protlak a za neustálého míchání ho smažte asi 3 minuty. Sundejte z ohně a vmíchejte na kousky nakrájené studené máslo. Už nezahřívejte, aby omáčka zůstala hustá.Připravené medailonky zapečte v troubě rozpálené na 180 °C asi 3 minuty. Teplou omáčku nalijte