Bramborové knedlíky
- brambory 12 kusy
Head
- špek ( - volitelné ) 100 g
Bramborové knedlíky
- dětská krupička 1 kus
Head
- houby 300 g
- bujón 2 kostky
- houbový bujón 2 kostky
- smetana na vaření 1 kus
- sůl 1 špetka
Postup přípravy
1. Kus hovězího masa si prošpikujeme slaninou. Na rozpáleném oleji osmahneme cibulku, vložíme maso a opečeme je ze všech stran dorůžova, aby se zatáhlo. Přidáme bujon a houby nakrájené na kousky, pokud máme sušené, předem je namočíme. Pak podlijeme vodou a necháme hodinu dusit v tlakovém hrnci. Když je hovězí měkké, maso vyndáme a nakrájíme na plátky. Do vývaru přidáme houbový bujon, smetanu s rozkvedlanou moukou nebo omáčku zahustíme jíškou, pak přidáme smetanu a provaříme. Do hrnce vrátíme nakrájené maso, prohřejeme a podáváme s knedlíky.
2. Den předem uvařené brambory nastrouháme, spojíme s vejce a moukou, lehce osolíme a vytvoříme šišky. Vaříme maximálně dvacet minut v lehce osolené vodě.