Suroviny
Postup přípravy
1. Maso nakrájíme na kostky, cibuli na kostičky nebo půlkolečka. Nejprve si na oleji osmahneme do růžova cibuli, přidáme maso a necháme je zatáhnout. Nyní přidáme gulášové koření, kostku bujónu, můžeme zaprášit červenou paprikou. Zalijeme vodou, promícháme a pozvolna necháme vařit, až dusit. Když je maso měkké, zahustíme šťávu rozdrobeným chlebem, opět povaříme. Nakonec přidáme drcený česnek, aby měla šťáva říz.
2. Na ozdobu dáme na maso kolečka cibule, které obalíme v mouce a osmažíme. Podáváme s dobrým houskovým knedlíkem.
3. Příloha: Rohlíky nakrájíme na kostičky. V mléce rozkvedláme vejce. Všechny suroviny smícháme a nandáme do tří čtvrtin vymazaného hrníčku. Vyjde to asi na šest hrnků. Knedlíky vložíme do mikrovlnky – jsou hotové do deseti minut, ale záleží na výkonu oné trouby.