Head
- hovězí svíčková 600 g
- rukola 1 balení
Na pesto
- bazalka 5 hrstí
- mořská sůl 1 lžička
- olivový olej 100 ml
- česnek 5 stroužků
- piniové oříšky 100 g
- parmezán 8 lžic
Postup přípravy
1.Pesto: Omyté a osušené bazalkové lístky v hmoždíři rozetřeme se solí na hladkou pastu (roztíráme o stěny misky), pomalu začneme přidávat olej, za stálého míchání vytvoříme hladkou a krémovitou kašičku, kam přidáme pokrájený česnek. Česnek by měl být z pesta cítit, nikoli ho přehlušit. Nakonec vsypeme piniové oříšky i parmazán a dál třeme, výsledkem by měla být hladká hmota. Během míchání je potřeba pesto ochutnávat. Sýr je slaný a česnek ostrý. V případě potřeby můžeme dosolit a opepřit.
2. Carpaccio:Maso nakrájíme na plátky, zakryjeme folií a rozklepeme po obou stranách dotenka, paličkou nejlépe bez hrotů. V případě, že je maso tučné, nožem vyřízneme, smotáme do kuličky a rozklepeme ještě jednou.
Na talíři poskládáme plátky, které zakapeme pestem, navrch nastrouháme pár hoblinek parmazánu, dozdobíme lístky rukoly a podáváme.