Suroviny
Postup přípravy
Den před přípravou maso očistíme a nakrájíme na kostky (asi 4 x 4 cm), zalijeme červeným vínem, přidáme koření a všechny odrhnuté bylinky až na petržel, dále přidáme mrkev a cibuli nakrájenou nahrubo. Marinádu (mořidlo) s masem umístíme do lednice a přes noc necháme odpočinout.
Druhý den scedíme marinádu z červeného vína do samostatné nádoby, maso usušíme v papírové kuchyňské utěrce, osolíme a opepříme. V hrnci rozehřejeme olej a vsypeme špek, nebo slaninu. Restujeme do doby, než se začne vypékat tuk. Přidáme cibulky vcelku a nakrájenou zeleninu z marinády. Vše dozlatova osmahneme. Restovanou směs necháme odstát a maso zprudka opečeme ze všech stran, aby se zatáhlo. K hovězímu přidáme restovanou zeleninu a zalijeme marinádou. Vše důkladně ale opatrně promícháme a vaříme asi dvě hodiny.
Osolené brambory uvaříme do měkka, slijeme vodu a rozšťoucháme. Maso servírujeme se šťouchanými brambory.