Suroviny
- žampiony (hnědé)
- hlíva ústřičná
- shitake houby
- pórek
Na marinádu
- sójová omáčka
- sezamový olej
- sezamová semínka
- česnek 3 stroužky
- cukr
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
Postup přípravy
- Nejdřív si připravte marinádu: v míse smíchejte cukr, sójovou omáčku, sezamový olej, sezamová semínka, sůl, pepř a nakrájený česnek. Asi hodinu nechte odležet, aby se chutě spojily.
- Bílou část pórku nakrájejte na široká kolečka a společně s houbami je střídavě napichujte na namočené špejle.
- Na dno pekáčku nalijte část marinády, pak položte špízy a navrch opět potřete marinádou.
- Znovu nechte hodinu odležet a občas špízy v marinádě otočte, aby byly rovnoměrně namočené.
- Marinované houby vložte do rozpáleného grilu a pečte z obou stran. Hotové špízy nandejte na talíř, polijte zbytkem převařené marinády a posypte čerstvým posekaným pórkem.