Na těsto na dvě pizzy
Na náplň
- mozzarella 250 g
- houby (sušené nebo čerstvé) 500 g
- cibule 2 ks
- česnek 2 stroužky
- sůl
- pepř
- červená paprika 1 ks
- zelená paprika 1 ks
- vejce 2 ks
- olivový olej 5 lžic
- tymián (čerstvý)
Postup přípravy
- Těsto na pizzu si připravte tak, že do teplé vody dejte droždí a med. Nechte stát na teplém místě, dokud kvásek nevzejde (nezačne bublat). Do velké mísy nasypte mouku a smíchejte se solí. Postupně přilévejte vzešlý kvásek a těsto vařečkou zpracujte. Přikryjte utěrkou a nechte 1–2 hodiny na teplém místě vykynout.
- Těsto rozdělte na dva díly. Každý z dílů rozválejte do kulaté formy na pizzu.
- Jednu cibuli nakrájejte najemno a na jedné lžíci oleje zpěňte na pánvi. Přidejte houby a najemno nastrouhaný česnek. Houby vařte několik minut. Okořeňte a osolte.
- Mozzarelu nakrájejte na tenké plátky a rozložte na pizzu. Po celém obvodu posypte pizzu houbovou směsí.
- Troubu předehřejte na 200 °C. Papriky a cibuli nakrájejte na větší kousky a rozložte na pizzu.
- Okraje pizzy potřete olejem a zbytkem oleje pokapte střed pizzy.
- Pizzu pečte asi 8 minut. Poté doprostřed pizzy rozklepněte vejce a pečte dalších 7 minut nebo dokud nejsou okraje pizzy dozlatova.
- Před podáváním posypte pizzu tymiánem.