Vegetariánský gyros s kořeněnou cizrnou. Přesně ten můžete připravit v případě, že na klasický masový nemáte zrovna chuť nebo masu zkrátka neholdujete. Samotná pečená cizrna je neskutečná dobrota, takže v tomto provedení může chutnat jen lépe!
4 porce
30 minut
Suroviny
cizrna
(z plechovky, odkapaná a propláchnutá)
cca 430 g
Cizrnu osušte a zbavte případných odpadaných slupek. Opatrně smíchejte s olejem, paprikou, pepřem, kajenským pepřem a solí.
Rozprostřete na vymazaný plech a pečte v troubě na 200 °C asi 20 minut, dokud lehce nezhnědne, ale nebude tvrdá.
Tzatziki: Nastrouhanou okurku osolte a nechejte chvíli odležet. Poté z ní opravdu pořádně vymačkejte všechnu vodu. Smíchejte s jogurtem, koprem, česnekem a citronovou šťávou. Dochuťte solí a pepřem.
Na jednu stranu placky namažte tzatziky, přidejte 1/4 množství opečené cizrny a zeleninu. Zabalte a pusťte se do jídla!