Suroviny
- cizrna (z plechovky, odkapaná a propláchnutá) cca 430 g
- olivový olej 1 lžíce
- sladká paprika 1 lžíce
- černý pepř 1/2 lžíce
- kajenský pepř 1/4 lžíce
- sůl 1/4 lžičky
- pita chléb 4 ks
- cibule 1/4 ks
- listový salát 2 ks
- rajčata 1 ks
Tzatziki
- řecký jogurt 1 hrnek
- okurka (nastrouhaná a bez semínek) 1/2 hrnku
- citronová šťáva 1 lžíce
- česnek (prolisovaný) 1 stroužek
- kopr 1/2 lžíce
- sůl
- pepř
Postup přípravy
- Cizrnu osušte a zbavte případných odpadaných slupek. Opatrně smíchejte s olejem, paprikou, pepřem, kajenským pepřem a solí.
- Rozprostřete na vymazaný plech a pečte v troubě na 200 °C asi 20 minut, dokud lehce nezhnědne, ale nebude tvrdá.
- Tzatziki: Nastrouhanou okurku osolte a nechejte chvíli odležet. Poté z ní opravdu pořádně vymačkejte všechnu vodu. Smíchejte s jogurtem, koprem, česnekem a citronovou šťávou. Dochuťte solí a pepřem.
- Na jednu stranu placky namažte tzatziky, přidejte 1/4 množství opečené cizrny a zeleninu. Zabalte a pusťte se do jídla!