Suroviny
Postup přípravy
Polévka
Gulášová
Ingredience:
1 velká cibuleolejkousek másla350g předního hovězíhogulášové kořenísůlpaprika mletá sladkákostka masoxudvě bramborymajoránkačesnek
Postup:
Cibuli si nakrájíme, lehce osmažíme v hrnci na trošce másla a trošce oleje, při tom si omyjeme a nakrájíme maso na menší kostičky, osolíme, posypeme paprikou, přidáme k osmažené cibuli, necháme zatáhnout maso, mezitím si ohříváme vodu v rychlovarné konvici, a když je maso zatáhlé, nalijeme do hrnce litr a půl vařící vody, dáme kostku masoxu, gulášové koření, přikryjeme pokličkou, stáhneme plamen a necháme vařit cca hodinu a půl až dvě, pak si nakrájíme brambory na malé kousky a dáme vařit do polévky na čtvrt hodiny. Dochutíme solí, majoránkou, česnekem (1–2stroužky), popř. ještě gulášovým kořením. Pokud je třeba, zahustíme klasicky moukou s vodou, necháme ještě chvíli povařit a vypneme.