Suroviny
- jelítko
- kachní confit
- kachní šťáva
- bramborová kaše
- Jablko 1 ks
- Máslo
- Oregano
- Olivový olej
- Sůl
- Pepř
Všechny recepty z 22. dílu s tématem VÝLET DO PAŘÍŽE najdete ve speciálu Teď vaří šéf!, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".
Odkaz
Teď vaří šéf!
Vítejte v nové televizní kuchařské škole ZDEŇKA POHLREICHA, šité na míru běžné domácí kuchyně. V každém díle předvede slavný šéfkuchař šest receptů, jímž dominuje jedna...
Postup přípravy
- Nejdříve si připravte parmentier: kousek jelítka vymačkejte do mísy a přidejte nakrájený kachní confit, čerstvé oregano, osolte, opepřete a směs spojte. Vytvarujte placičky a nechte orestovat na oleji.
- Zbytek jelítka propíchejte, aby na pánvi neprskalo, a na koncích přichyťte párátkem.
- Na pánvi rozehřejte olivový olej a jelítko z obou stran pozvolna orestujte spolu s nakrájeným jablkem. Pak přidejte kousek másla a nechte rozpustit.
- Na jeden talíř nandejte opečené jelítko a část opečených jablíček, na druhý talíř pak orestovaný kachní parmentier se zbytkem jablek a kachní šťávou.
- Oboje podávejte s bramborovou kaší.