Suroviny
- sýr 2 hrnek
- sýr 2 hrnek
- česnek 1 stroužek
- víno 1.5 hrnek
- citronová šťáva 1 lžička
- kukuřičný škrob 1 lžíce
- třešňovice 3 lžíce
- muškátový oříšek 1 špetka
Postup přípravy
Seříznutým česnekem nejprve vytřeme ohnivzdornou nádobu na fondue. Do nádoby přidáme víno a citronovou šťávu a zahříváme. Při stálém míchání do osmičky postupně přidáváme sýr. Smícháme pálenku a kukuřičný škrob a přidáme do směsi. Sýr mírně bublá, krásně se taví a je náhle hladký. Směs povaříme 2 až 3 minuty a okořeníme dle chuti. Pozor, nepřipálit! V sýrové omáčce si na speciální vidličce namáčíme asi dvouapůlcentimetrové kostky pokrájené z bagety nebo kolečka z úzkého rohlíku a s chutí konzumujeme.
Foto je pouze ilustrační, zdroj: Thinkstock