Suroviny
- pistácie 1 hrst
- česnek 2 stroužky
- Grana Padano 50 g
- rajčata 1 ks
- bazalka 1 hrst
- hladkolistá petržel 1 hrst
- mozzarella di bufala 1 balení
- focaccia 1 ks
- sůl 1 špetka
- pepř (čerstvě namletý)
- olivový olej
Postup přípravy
- Do hmoždíře vhodíme nasekané pistácie, nasekaný stroužek česneku, natrháme pár lístků bazalky a petržele a vše rozdrtíme. Postupně přilijeme asi dvě lžíce olivového oleje, přidáme nastrouhaný parmezán (grana padano), mírně osolíme a promícháme.
- Focacciu rozřízneme, potřeme připraveným pestem, poskládáme plátky rajčat, pár lístků bazalky a navíc plátky mozzarelly. Zakápneme olivovým olejem, osolíme a opepříme a zakryjeme druhou polovinou focaccie.