Postup přípravy
Vytvoříme si karamel, který nalejeme do zapékacích formiček (tak, aby pokryl celé dno)
Ze zbylého karamelu můžeme vyrobit ozdoby
Do misky rozklepne jedno celé vajíčko a jeden žloutek, přidáme cukr a prošleháme
Přidáme kůru z půlky citronu a vanilkový extrakt a šlehačku
Nalijeme do formiček, které dáme do pekáče a do něj vlijeme horkou vodu zhruba do poloviny výšky formiček a dáme do trouby
Po vyndání necháme pořádně vychladnout, kraje ořízneme a vyklopíme (v případě, že flan nepůjde vyklopit, nahřejeme dno v horké vodě)
Dozdobíme a můžeme podávat
Dezert
FlanCaramel
Ingredience:
1 vejce1 žloutek50 g cukru200 ml šlehačkykůra z 1/2 citronu1/2 lžičky vanilkového extraktu100 g cukru na karamel50 ml vody na karamel