Suroviny
- žloutek
- šlehačka 200 ml
- vanilkový extrakt 0.5 lžička
- voda na karamel 50 ml
Postup přípravy
Vytvoříme si karamel, který nalejeme do zapékacích formiček (tak, aby pokryl celé dno)
Ze zbylého karamelu můžeme vyrobit ozdoby
Do misky rozklepne jedno celé vajíčko a jeden žloutek, přidáme cukr a prošleháme
Přidáme kůru z půlky citronu a vanilkový extrakt a šlehačku
Nalijeme do formiček, které dáme do pekáče a do něj vlijeme horkou vodu zhruba do poloviny výšky formiček a dáme do trouby
Po vyndání necháme pořádně vychladnout, kraje ořízneme a vyklopíme (v případě, že flan nepůjde vyklopit, nahřejeme dno v horké vodě)
Dozdobíme a můžeme podávat
Dezert
FlanCaramel
Ingredience:
1 vejce1 žloutek50 g cukru200 ml šlehačkykůra z 1/2 citronu1/2 lžičky vanilkového extraktu100 g cukru na karamel50 ml vody na karamel