Suroviny
- fíky (Čerstvé) 5 ks
- máslo 2 vrchovaté lžíce
- med 4 lžíce
- skořice špetka
- citronová šťáva dohromady 1 lžíce
- limetková šťáva
- levandule (květy na posypání)
Postup přípravy
- V pánvi rozpusťte máslo, přidejte med a nasypte do směsi skořici. Máslo s medem míchejte, až se z něho začne dělat karamel (asi po 2 minutách, není třeba dlouho).
- Mezitím si fíky nakrojte do křížku a postupně je vkládejte křížkem do karamelu. Pomocí lžíce fíky přelévejte karamelem, to aby se skvělá omáčka dostala po celém povrchu. Asi po jedné minutě vaření vyndejte fíky z karamelové omáčky.
- Omáčku zakápněte limetkou a citronem a znovu ji svařte. Na závěr fíky polijte hotovou omáčkou a posypejte levandulí.