Suroviny
- vepřová krkovice 800 g
- máslo 1 dávka
- hladká mouka 1 dávka
- cibule 2 kusy
- hořčice 1 dávka
- tvrdý sýr 150 g
- brambory 1 kg
- grilovací koření 1 špetka
- pepř 1 špetka
Postup přípravy
1. Plátky krkovice naklepeme, osolíme a opepříme. Z jedné strany je obalíme v mouce, druhou stranu bohatě potřeme hořčicí. Větší pekáč vytřeme máslem. Na něj položíme maso pomoučenou stranou dolů. Horní část masa zasypeme bohatě cibulí,nakrájenou na půlměsíčky a to celé zakryjeme vrstvou strouhaného sýra. Dáme do trouby a pečeme na 160stupňů asi 30minut.
2. Příloha: Brambory uvaříme doměkka, pak je vložíme na plech vymazaný máslem, posypeme grilovacím kořením (nebo kořením na americké brambory) a rozmarýnem. Zapečeme do zlatova.