Suroviny
- suchá cizrna, namočená přes noc 100 g
- červená řepa 150 g
- malá cibule 1 ks
- mletý římský kmín 1/2 lžičky
- Sůl
- Vejce 1 ks
- Mouka 4 vrchovaté lžíce
Postup přípravy
- Přes noc namočenou a následně slitou cizrnu přesuňte do sekáčku, kam přidejte i na kousky nakrájenou oloupanou řepu, nadrcený římský kmín a cibuli. Vše nasekejte najemno, jak to jen jde.
- Do cizrnovo-řepné směsi vmíchejte vejce, sůl a mouku, aby vznikla poměrně kompaktní hmota, ze které se dají tvarovat kuličky.
- Vytvarujte kuličky o velikosti pingpongového míčku, které rozložte na plech s pečicím papírem a jemně je pokapejte olejem. Falafely pečte v troubě předehřáté na 200 °C 20–30 minut.
- Falafel servírujte na pita chlebu se salátem a jarní cibulkou se zálivkou z bílého jogurtu a česneku.