Tradičně se i kvůli textuře používá cizrna, která se nechá přes noc nabobtnat a pak už se jen mixuje a dochucuje. Tato varianta je zimní, nádherně karmínově rudá a chuťově svůdná právě díky červené řepě. Na přípravu nenáročná verze falafelu, která je místo smažení pečená v troubě.
4 porce
30 minut
Suroviny
suchá cizrna, namočená přes noc
100 g
červená řepa
150 g
malá cibule
1 ks
mletý římský kmín
1/2 lžičky
Sůl
Vejce
1 ks
Mouka
4 vrchovaté lžíce
Postup přípravy
Přes noc namočenou a následně slitou cizrnu přesuňte do sekáčku, kam přidejte i na kousky nakrájenou oloupanou řepu, nadrcený římský kmín a cibuli. Vše nasekejte najemno, jak to jen jde.
Do cizrnovo-řepné směsi vmíchejte vejce, sůl a mouku, aby vznikla poměrně kompaktní hmota, ze které se dají tvarovat kuličky.
Vytvarujte kuličky o velikosti pingpongového míčku, které rozložte na plech s pečicím papírem a jemně je pokapejte olejem. Falafely pečte v troubě předehřáté na 200 °C 20–30 minut.
Falafel servírujte na pita chlebu se salátem a jarní cibulkou se zálivkou z bílého jogurtu a česneku.
Nejlepší recepty e-mailem
Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho
webu.
S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.
Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.
Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!