Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Egyptská čočková polévka

6 porcí
do 30 minut
Egyptská čočková polévka
Egyptská čočková polévka Autor: Kitchenette.cz
Po vánočním obžerství je ideální den pro rychlou a zdravou polévku. V Egyptě se tradičně podává s pita chlebem, ale není chuťově zase tak moc exotická, takže chutná i dětem, pokud to ovšem nepřeženete s chilli.
Reklama

Milovníci zdravého životního stylu můžou přisypat pražená semínka, třeba chia, dýňová nebo lněná...

Reklama

Postup

  1. Na tuku orestujte dozlatova cibulku nakrájenou na kostičky. Když cibulka zkaramelizuje, přidejte česnek, koření a ještě minutku restujte.
  2. Ke koření teď můžete přidat zbývající ingredience. To znamená všechnu zeleninu pokrájenou na kostičky a čočku. Zalijte vývarem nebo vodou, posolte a přiveďte k varu. Stáhněte výkon na minimum a přiklopené takto nechte jemně probublávat, dokud čočka nebude měkká, přibližně 1520 minut.
  3. Pomocí ponorného tyčového mixéru nebo blenderu polévku rozmixujte na jemné pyré, které dochuťte solí a pepřem, popřípadě, pokud je příliš husté, nařeďte vývarem nebo vodou. Servírujte posypané čerstvým koriandrem nebo hladkolistou petrželí spolu s citronem na přikyselení.
Reklama

Egyptská čočková polévka 2 Foto: Kitchenette.cz

Egyptská čočková polévka, foto: Kitchenette.cz

 

Markéta PavlejeObjevte nový food blog!

Kitchenette.cz je jeden z nejhezčích food blogů v Čechách. Jeho autorka Markéta Pavleje Šimrová je známou vizážistkou, která si z prostředí módy často odskakuje do kuchyně a tam vaří neskutečné dobroty.

I na fotkách je vidět, že Markéta má velké vizuální cítění, okamžitě na ty laskominy dostanete chuť. Na blogu najdete recepty, které určitě zvládnete uvařit, navíc jsou většinou zdravé, ze základních surovin, ideálně čerstvých a z velké části regionálních a sezonních.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama