Salát kaki s fetou
- kaki
- feta
- granátové jablko (semínka)
- máta (čerstvá)
- vlašské ořechy
- olivový olej
- med
Fenyklový salát s pomerančem
- fenykl (čerstvý) 1 bulva
- pomeranč 1 ks
- sekané mandle
- sušené rozinky (namočené v bílém víně)
- fenykl (lístečky na ozdobu)
- sůl
- olivový olej
- citronová šťáva
Chlebíček s avokádem
- chléb (celozrnný)
- avokádo (zralé, nakrájené na tenké plátky)
- citronová kůra
- pepř (čerstvě namletý čtyřbarevný pepř)
- mletá uzená paprika (nemusí být)
- olivový olej
- sůl
Postup přípravy
- Salát kaki s fetou: Ovoce kaki omyjte a nakrájejte na kousky. Přidejte semínka z granátového jablka, nahrubo nasekané ořechy, natrhanou mátu a sýr feta rozdrobený na větší kousky. Vše jemně zakápněte olivovým olejem a pár kapkami medu.
- Fenyklový salát s pomerančem: Fenykl omyjte a nakrájejte na velmi jemné plátky, které rozložte na velký talíř. Na něj rozložte tenké plátky pomeranče, předem namočené rozinky ve víně, nasekané mandle a sůl. Vše zasypte fenyklovými lístky. Salát pokapejte citronovou šťávou a olivovým olejem.
- Chlebíček s avokádem: Celozrnný chléb si nakrájejte na plátky. Avokádo zbavte slubky a pecky a dužinu nakrájejte na tenké plátky, které rozložte na chleby. Zasypte trochou nastrouhané citronové kůry, přidejte čerstvě namletý pepř, sůl a pokud máte i uzenou papriku. Nakonec zakápněte pár kapkami olivového oleje.