Suroviny
- husí krky
- husí žaludky
- husí srdíčka
- husí játra
- Smetana 1 dl
- polévkové nudle
- máslo na jíšku
- hladká mouka
- mrkev 1 ks
- Cibule 1/2 ks
- řapíkatý celer
- petrželová nať
- Česnek 1 stroužek
- Muškátový květ
- celý černý pepř
- nové koření
- Sůl
Všechny recepty z 18. dílu s tématem VELIKONOCE najdete ve speciálu Teď vaří šéf!, kde nechybějí ani další informace z natáčení, bonusová videa a další "laskominy".
Odkaz
Teď vaří šéf!
Vítejte v nové televizní kuchařské škole ZDEŇKA POHLREICHA, šité na míru běžné domácí kuchyně. V každém díle předvede slavný šéfkuchař šest receptů, jímž dominuje jedna...
Postup přípravy
- Drůbky zalijte vodou, osolte a nechte zavařit. Jakmile vystoupí pěna, seberte ji do misky a polévku okořeňte celým černým pepřem a novým kořením. Přidejte nakrájenou mrkev, celer, petrželovou nať, půlku cibule a česnek zbavený klíčku.
- Nechte hodinu povařit. Potom vyndejte stranou maso a zeleninu a vývar přeceďte.
- V dalším kastrůlku rozehřejte máslo, přisypte hladkou mouku a vytvořte jíšku, kterou zalijte hotovým vývarem. Přidejte kousek květáku a špetku muškátového květu. Nechte chvíli povařit a na závěr přilijte smetanu.
- Mezitím si v novém hrnci uvařte nudle do polévky.
- Do teriny naházejte nakrájenou zeleninu a maso, zalijte vývarem a posypte nasekanou petrželkou. Uvařené nudle vyndejte stranou do talíře, také posypte petrželkou a podávejte spolu s polévkou.