Postup přípravy
Vývar: do mírně osolené vody dámena tři hodiny pozvolna vařit hovězí maso s kostí, společně s česnekem, cibulí a kořením. Zeleninu si uvaříme zvlášť, stačí půl hodiny. Vývar po uvaření scedíme a přidáme nakrájenou uvařenou zeleninu. Následně přidáme domácí nudle a dochutíme a dozdobíme kudrnkou.
Domácí nudle: do misky si dáme mouku a uděláme do ní důlek, kam vyklepneme vajíčko. Přidáme polévkovou lžíci vody, špetku soli a rozmícháme vidličkou. Na vále si s pomocí mouky uhněteme nudlové těsto, které rozválíme na co nejtenčí plát. Nechámepět minut odpočinout a nakrájíme na pět cm široké proužky, které dáme na sebe a nakrájíme na nudličky. Nudle pak povaříme asi pět minut v osolené vodě nebo vývaru.