Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Dort z piškotové rolády

16 porcí
do 2 hodin
Dort z piškotové rolády
Dort z piškotové rolády Autor: archiv Gurmet
Až tento dort ochutnají vaše děti, budou tenhle zákusek vyžadovat až do maturity!
Reklama
Reklama

Postup

  1. Troubu rozehřejte na 180 °C. Mouku smíchejte s práškem do pečiva a kakaem. V druhé míse vyšlehejte vejce s cukrem do světlé pěny. Do pěny prosejte mouku s kakaem a práškem do pečiva a promíchejte. Těsto nalijte na plech vyložený pečicím papírem, rozetřete ho do krajů a uhlaďte. Pečte 10–15 minut. Hotová roláda se na krajích odlepuje a povrch je pevný a pružný.
  2. Upečený plát těsta překlopte na utěrku vysypanou krupicovým cukrem, srolujte i s utěrkou a nechte vychladnout. Pak těsto rozbalte a rozetřete na ně smetánky, znovu je pomocí utěrky zarolujte a nechte chvíli v chladu ztuhnout. Studenou roládu nakrájejte na tenké řezy.
  3. NÁPLŇ: Čokoládu nalámejte do kastrolu a spolu se smetanou pomalu zahřívejte a míchejte, dokud se nerozpustí. Nechte mírně vychladnout a poté vyšlehejte na hustý krém. Slijte oba kompoty a broskve pokrájejte na menší kousky.
  4. Kruhovou dortovou formu (o průměru 20 cm) vyložte pečicím papírem. Na dno rozložte řezy piškotové rolády, kousky řezů vyplňte i mezery. Další řezy naskládejte po obvodu formy.
  5. Část čokoládového krému rozetřete na spodní díl korpusu, posypte ho ovocem a opět potřete krémem. Náplň zakryjte další vrstvou roládových řezů a mezery ještě vyplňte zbylým krémem. Dejte ztuhnout do chladničky. Dort nakrájejte na řezy a podávejte.
  6. PRIMA TIP: Dáváte přednost čerstvému ovoci? Vaší nápaditosti se meze nekladou.
Reklama

Gurmet Vaše škola vaření

Gurmet - archiv II.Měsíčník Gurmet (dříve Chef Gurmán) patří mezi nejlepší tuzemské časopisy o vaření už řadu let. Jeho velkou předností jsou vlastní recepty z dostupných surovin a s dobře vysvětleným postupem (některé krok za krokem), které pro focení připravují zkušení foodstylisté. Jsou tedy prověřené a všechny opravdu fungují! Za dlouhou dobu svého trvání Gurmet disponuje velkým archivem receptů, ze kterého pro vás pravidelně vybíráme ty nejlepší!

V aktuálních vydáních Gurmetu najdete řadu rubrik s klasickými či moderními tuzemskými i zajímavými regionálními pokrmy. Kromě domácích časopis představuje také jídla ze světových kuchyní (letos odstartoval projekt Gurmet kolem světa) a nezapomíná ani na zdravou výživu nebo vaření s dětmi a pro děti. Obsah Gurmetu doplňují zajímavé informace o známých, méně známých a sezonních surovinách, gastronomických trendech, dobrých restauracích či novinkách na trhu. Nenašli jste informaci, která vás zajímá? Ptejte se, odpověď najdete v poradně. S Gurmetem můžete také vyhrát v soutěžích nebo získat odměnu za dopis či výhodné předplatné. Přihlásit se můžete rovněž na kurzy vaření, které časopis pořádá každý měsíc (více na www.igurmet.cz).

Objednejte si roční předplatné časopisu Gurmet za speciální cenu 299 Kč! Více informací najdete ZDE.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama