Suroviny
- jahoda 500 g
- piškoty 1 balení
- zakysaná smetana 2 kusy
- vanilkový cukr 1 sáček
- moučkový cukr 150 g
- plnotučný tvaroh 250 g
- smetana ke šlehání 1 kus
- želatina 1 kus
- ztužovač šlehačky 2 kusy
Postup přípravy
1. Zakysanou smetanu, plnotučný tvaroh, moučkový a vanilkový cukr ušleháme, přilijeme smetanu ke šlehání, přidáme ztužovač a želatinu.Vše dohromady pečlivě ušleháme.
2. Jahody zbavíme stopek, omyjeme, osušíme a přepůlíme.
3. Dno dortové formy vyklademe piškoty a na ně navrstvíme část krému. Poklademe připravenými jahodami, přidáme další část krému a na to opět naskládáme piškoty. Končíme zbylou částí krému a vrch ozdobíme jahodami. Dort dáme ztuhnout do chladu aspoň na dvanáct hodin.