Head
- kuřecí droby 400 g
- kořenová zelenina 200 g
- cibule 1 kus
Postup přípravy
1. Kuřecí maso, polovinu celeru, dvě mrkve, jednu petržel, cibuli, petrželku a koření dejte do 1,5 litru studené vody, přiveďte k varu a nechte mírně probublávat asi hodinu.
2. Mezitím si připravte knedlíčky: kuřecí játra a prsíčka rozmixujte, přidejte strouhanku namočenou v mléce, osolte, opepřete, přidejte žloutky, petrželku, majoránku a prolisovaný česnek. Promíchejte a nechte chvíli odležet.
3. Vývar proceďte, uvařenou zeleninu vyhoďte. Polévku vraťte zpět na oheň a přiveďte k varu. Čerstvou mrkev, celer a petržel pokrájejte na drobné kostičky a vhoďte do vývaru. Pomocí dvou lžiček tvarujte z játrové hmoty malé nočky a vařte je v polévce, dokud nevyplavou; stačit by mělo pět minut. Oberte kuřecí maso a vraťte je do polévky, kterou dochuťte solí a pepřem a nakonec do ní přidejte posekanou čerstvou petrželku.