Příloha
- brambory 1 kg
Příloha
- nať či bylinky 1 dávka
- sůl 1 špetka
Head
Postup přípravy
1. Nejprve si osmahneme najemno pokrájenou cibuli, přidáme mrkev a zvolna opékáme doměkka. Zalijeme pivem a vaříme asi pět minut, než se pivo zredukuje.
2. V míse namočíme na deset minut nakrájené housky do mléka. Pak vymačkáme přebytečné mléko a přidáme je k vychladlé zelenině.
3. Ve velké míse smícháme mleté maso, vejce, drcený česnek, worcester a koření. Přidáme zeleninu s houskou, promícháme a zformujeme šišku. Příliš neuplácáváme. Celou sekanou zabalíme do plátků slaniny a pečeme na 170 °C asi 45 min.
4. Brambory oloupeme a uvaříme doměkka. Mezitím si osmažíme cibulku na másle do zlatova. Zalijeme mlékem, osolíme a přidáme nať, petrželku či bylinky. To vše vlijeme na brambory a rozšťoucháme.