Na náplň
Postup přípravy
Na začátek si zapneme troubu, aby se nám předehřála na požadovanou teplotu, pak se pustíme do výroby těsta, které vytvoříme spojením požadovaných ingrediencí, hotové těsto si odložíme na chvíli bokem, než vytvoříme náplň. Náplň vytvoříme následovně: na pánvi rozpálíme lžíci olivového oleje, kde přidáme najemno nakrájenou cibulku, tu jemně orestujeme a následně přidáme půlku plechovky loupaných rajčat, necháme jej chvíli vařit, přidáme česnek najemno nakrájený, špetku oregana a podle chuti pepř a sůl. Náplň je z části hotová.
Připravíme si těsto, rozdělíme si jej na půlku a z každé půlky vyválíme kruh tenký cca 2 mm, dostatečně si jej podsypeme moukou, aby se nám těsto nelepilo, následně rozdělíme těsto na 8–10 ks dílků (trojúhelníků), na tyto dílky dáme lžičku směsi, přidáme kousek salámu společně s plátkovým sýrem tak, aby se to dalo pěkně zabalit jako rohlík, toto provedeme u všech dílků. A máme skoro hotovo, rohlíčky vložíme na pečicí papír a necháme dorůžova péct v troubě. Jakmile budou rohlíčky hotové, tak je ještě za tepla potřeme zamíchaným vejcem.