Suroviny
- krůtí játra 500 g
- šlehačka (30%) 1 kelímek
- máslo 100 - 150 g
- česnek 4 stroužky
- olivový olej 4 lžíce
- cibule 1
- sušený tymián (Nebo čerstvý) 1 lžíce
- rozmarýn (Čerstvý nebo sušený) 1 lžíce
- rybízová marmeláda (Nebo brusinková) 3 lžíce
- sůl
- čerstvě namletý pepř
- sušené brusinky
- mandle (Plátkové)
Postup přípravy:
- Na hlubší pánvi si zpražíme na kostky nakrájenou cibuli, na plátky nakrájený česnek, přidáme pokrájená a očištěná krůtí játra, chvíli necháme opékat, přidáme tymián, rozmarýn a pepř.
- Zhruba po třech minutách přilijeme půlku smetany a necháme zlehka 5 minut provařit, ke konci přidáme marmeládu a vypneme.
- Směs necháme chvíli vychladnout a přidáme změklé máslo, zbytek smetany a sůl.
- Ponorným mixérem vše rozmixujeme, dále přidáme nasekané brusinky a mandle, promícháme.
- Dle chuti dosolíme, opepříme, můžeme přidat trochu másla nebo smetany, kdyby se nám zdála příliš hustá. Paštiku plníme do misek nebo plastových krabiček (můžeme i zamrazit).
- Podáváme s čerstvým chlebem nebo bílou křupavou bagetkou.
Autor receptu: Silvie Würfelová