Pečivo
- mléko 250 ml
Paštika
- játra 300 g
- máslo 50 g
Paštika
Pečivo
- cukr 1 lžička
- droždí 1/2
- sezamová semínka
- sůl
- kmín
Postup přípravy
Paštika: šalotku zpěníme na části másla, přidáme nakrájená játra, česnek a tymián. Krátce restujeme. Poté směs rozmixujeme, přidáme zbytek másla, smetanu a dokořeníme dle chuti. Směsí naplníme mističky a paštiku necháme vychladnout. Podáváme se šípkovou marmeládou a domácími houstičkami.
Pečivo: vejce si rozdělíme na žloutek, bílek odložíme stranou. Ingredience vložíme do domácí pekárny a necháme zpracovat v těsto a nakynout. Z hotového těsta vytváříme pečivo jakéhokoli tvaru, které necháme dalších 10 minut odležet a kynout dál. Před pečením je potřeme bílkem a posypeme směsí koření. Pečeme 15 minut na 200°C.