Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Domácí křupavé müsli s quinoou

1 kg müsli porce
do 1 hodiny
Domácí křupavé müsli s quinoou
Domácí křupavé müsli s quinoou Autor: Kitchenette.cz
Je skvělé začít den s müsli nebo jeho křupavou "sestřičkou" granolou, které jsou namíchané podle vaší chuti, ale navíc u nich na rozdíl od kupovaných produktů přesně víte, co obsahují.
Reklama

Jestli po něčem takovém toužíte, vyzkoušejte tento recept a pak experimentujte a kombinujte i jiné oblíbené ingredience... V této variantě je použito spousta semínek a citronová kůra, která dodá celému ránu nečekaně výjimečnou chuť.

Reklama

Postup

  1. Troubu nechte předehřát na 150 ˚C a připravte si dva plechy vyložené pečicím papírem.
  2. Ve velké míse smícheje všechny vločky, ořechy a semínka. V malé misce promíchejte také sušené ovoce a citronovou kůru.
  3. V menším hrnci rozpusťte máslo s vanilkovým cukrem, skořicí, kardamomem, solí a javorovým sirupem. Dobře zamíchejte a až bude směs krásně propojená, nalijte ji do mísy s vločkami. Opět dobře promíchejte a směs rozdělte na dva plechy, rozprostřete a dejte péct na 40–50 minut.
  4. Po 10–15 minutách pečení müsli promíchejte, popřípadě i otočte plechy. Na posledních 10 minut pečení, do už téměř dokonale zlatavé granoly, přimíchejte ještě sušené ovoce spolu s kůrou. Hotovou a vychladlou granolu skladujte ve vzduchotěsné nádobě, aby nezvlhla.
Reklama

Domácí křupavé müsli s quinoou Foto:

Domácí křupavé müsli s quinoou                                                                Foto Kitchenette - Rok v kuchyni

Kitchenette - Rok v kuchyni Foto:

Kitchenette

Rok v kuchyni

Blogerka Markéta Pavleje právě vydává bezchybnou prvotinu, založenou na úspěchu svého blogu.

Kniha je nejen pastvou pro oči, ale upoutá i jednoduchými, precizními recepty, seřazenými podle ročních dob.

Markéta je zcela zjevně mnohokrát vyzkoušela a tak každý recept doplňuje nejen návodným postupem, ale i spoustou dobrých rad. Objevné jsou i nejrůznější chuťové kombinace a použití méně známých surovin a také výtečné fotky z objektivu autorky.

Další tipy na skvělé nové kuchařky, ale i bonusový recept z této knihy, najdete v novém časopise Prima FRESH, který je právě v prodeji:

Časopis Prima FRESH

PŘEKVAPENÍ! Vydáváme časopis Prima FRESH

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama