Paštika
- játra 500 g
- nové koření 1 lžička
Domácí housky
- droždí 1 kostka
Paštika
Postup přípravy
Nejdříve vložím očištěná a odblaněná játra na půl dnedo marinády z vína nebo koňaku a koření, aby játra nasákla vůní a chutí přísad.
Na pánvičce na tuku osmažím cibulku do zlatova, přidám marinovaná játra a restuji. Ne moc dlouho, aby neztvrdla. Rozmixuji, dochutím solí a pepřem, popřípadě bylinkami.
Rohlík, namočený v mléce, rozmixuji zároveň s játry. Nechám v ledničce aspoň do druhého dne ztuhnout.
Domácí housky: Z uvedených ingrediencí a vody zadělám těsto, které nechám vykynout. Poté upletu housky, které nechám ještě dále na plechu chvilku kynout a upeču je za asi dvacet minut dozlatova.