Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Domácí gnocchi se šalvějí

4 porce
do 2 hodin
Domácí gnocchi se šalvějí
Domácí gnocchi se šalvějí Autor: isifa.com
Nadýchané nočky stojí za trochu práce. Jsou výborné samy o sobě, proto si je nejlépe vychutnáte pouze jednoduše ochucené. Náš tip je šalvějové máslo a troška parmezánu. Ital by se zaradoval :)
Reklama

Suroviny (4 porce)

Reklama

Postup

  1. Umyjte brambory a v osolené vodě je vařte 2025 minut. Pak je slejte, oloupejte a rozmačkejte v lisu nebo šťouchadlem. Promíchejte je, rozprostřete do šířky a nechte trochu vystydnout.
  2. Potom je posypte nejdříve 250 g mouky a vypracujte hladké těsto. Pokud bude lepit, zapracujte zbývající mouku.
  3. Pomoučenýma rukama potom vyválejte asi na prst silné válečky, nařezejte z nich asi 1 cm dlouhé kousky, které rozmáčkněte vidličkou do placky.
  4. Hodně osolenou vodu uveďte do varu a do ní vhoďte noky. Na nízké teplotě je nechte 5 minut pobublávat. Naběračkou s dírami je vyjměte z vody a nechte okapat.
  5. Rozehřejte máslo a krátce v něm opečte šalvějové lístky. Trochu vše opepřete. Šalvějové máslo přelijte na noky a ozdobte hoblinami z parmezánu.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama