Najděte si recept
Na co máte chuť?

Sádlové bochánky s povidly
Tyto bochánky jsou křehké, sladké a zároveň kyselé. Můžete do těsta přidat i lžíci holandského kakaa nebo třeba mletý mák. Ten správný říz všemu dodávají povidla, případně rybízová marmeláda. :)
do 1 hodiny
Suroviny
- vepřové sádlo 120 g
- hladká mouka 150 g
- moučkový cukr 100 g + na posypání
- vanilkový cukr bio 1 balíček
- špetka soli
- švestková povidla nebo rybízová marmeláda
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Vepřové sádlo vyndejte z ledničky, odvažte a nechte venku, aby mělo pokojovou teplotu. Na vál nebo pracovní plochu prosejte mouku a moučkový cukr.
- Přidejte vanilkový cukr a špetku soli. Navrch dejte sádlo a rukama propracujte hladké těsto. To přendejte do potravinářského sáčku a nechte v chladu 2 hodiny odležet.
- Vyložte dva plechy pečicím papírem. Předehřejte troubu na 150 °C a pečte v páře, na dno nalijte do důlku asi 250 ml vody nebo vložte rendlík s vodou.
- Z těsta vytvarujte menší kuličky, přendejte na plechy a koncem vařečky udělejte do každé kuličky důlek. Do nich rozdělte povidla nebo marmeládu.
- Přendejte do trouby a pečte v páře asi 25 minut.
- Poté nechte sádlové cukroví lehce vychladnout na roštu a podle chuti posypte zlehka moučkovým cukrem. Můžete hned podávat s kávou nebo čajem nebo cukroví uložte do papírové krabice a nechte v chladu uležet, stačí týden.
Slepičárna
Blog Slepičárna založili Jana a Štěpán v roce 2015 jako místo, kde si můžou ukládat své oblíbené rodinné recepty.
Nejraději vaří tradiční česká jídla, středomořskou kuchyni a sem tam do něj propašují i něco zdravějšího.
Recepty doprovází i krásné fotky a nevšední grafická úprava - zkrátka radost pohledět, uvařit a ochutnat...!