návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Sádlové bochánky s povidly

do 1 hodiny
Sádlové bochánky s povidly
Sádlové bochánky s povidly Autor: Slepičárna blog
Tyto bochánky jsou křehké, sladké a zároveň kyselé. Můžete do těsta přidat i lžíci holandského kakaa nebo třeba mletý mák. Ten správný říz všemu dodávají povidla, případně rybízová marmeláda. :)
Reklama
Reklama

Postup

  1. Vepřové sádlo vyndejte z ledničky, odvažte a nechte venku, aby mělo pokojovou teplotu. Na vál nebo pracovní plochu prosejte mouku a moučkový cukr.
  2. Přidejte vanilkový cukr a špetku soli. Navrch dejte sádlo a rukama propracujte hladké těsto. To přendejte do potravinářského sáčku a nechte v chladu 2 hodiny odležet.
  3. Vyložte dva plechy pečicím papírem. Předehřejte troubu na 150 °C a pečte v páře, na dno nalijte do důlku asi 250 ml vody nebo vložte rendlík s vodou.
  4. Z těsta vytvarujte menší kuličky, přendejte na plechy a koncem vařečky udělejte do každé kuličky důlek. Do nich rozdělte povidla nebo marmeládu.
  5. Přendejte do trouby a pečte v páře asi 25 minut.
  6. Poté nechte sádlové cukroví lehce vychladnout na roštu a podle chuti posypte zlehka moučkovým cukrem. Můžete hned podávat s kávou nebo čajem nebo cukroví uložte do papírové krabice a nechte v chladu uležet, stačí týden.
Reklama

Slepičárna
Jana a Štěpán Vašákovi

Blog Slepičárna založili Jana a Štěpán v roce 2015 jako místo, kde si můžou ukládat své oblíbené rodinné recepty.

Nejraději vaří tradiční česká jídla, středomořskou kuchyni a sem tam do něj propašují i něco zdravějšího.

Recepty doprovází i krásné fotky a nevšední grafická úprava - zkrátka radost pohledět, uvařit a ochutnat...!

Související témata: cukroví , Sladké , Česká kuchyně
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama