Suroviny
- hořká čokoláda 100 g
- máslo 90 g
- hladká mouka 50 g
- vejce 3
- cukr krupice
- máslo
- polohrubá mouka
- mražené maliny 300 g
- cukr 2 PL
Postup přípravy
- Čokoládu si rozpustíme s máslem. Vejce vyšleháme do pěny a postupně přidáme cukr. Obě směsi zlehka spojíme, přidáme mouku.
- Misky dobře vymažeme máslem a vysypeme moukou.Těsto rozdělíme do formiček a dáme do vyhřáté trouby na 200 °C na cca5 minut. Prostředek těsta na hladině by měl zůstat níž než kraje.
Malinový přeliv
- Maliny dáme do rendlíku spolu s cukrem a troškou vody. Necháme rozpustit a povaříme asi 5 minut, pak přepasírujeme přes sítko.
- Omáčku dle konzistence ještě povaříme nebo zředíme trochou vody a necháme projít varem.
Autor receptu: Michaela Tomanová