Suroviny
- hořká čokoláda 200 g
- máslo 100 g
- vejce 2 ks
- žloutek 2 ks
- cukr krupice 100 g
- hladká mouka 50 g
- karamel 6–7 lžiček
- kakao (na posypání)
Postup přípravy
- Předehřejte troubu na 200 °C, u plynové na stupeň 6.
- Čokoládu s máslem rozpusťte dohromady buďto v mikrovlnce nebo ve vodní lázni.
- Vejce i s dodatečnými žloutky vyšlehejte s cukrem do lehké nadýchané hmoty. Do hmoty vmíchejte čokoládovou směs. Navrch nasypte mouku a vmíchejte ji dovnitř. Každou formičku naplňte do dvou třetin výslednou hmotou. Doprostřed každé dejte lžičku tekutého karamelu a potom doplňte zbývající třetinu směsi.
- Formičky dejte na pečicí plech a dejte do trouby. Pečte 15–20 minut, až bude pudink pevný.
- Vyndejte z trouby a nechte 2–3 minuty odpočívat ve formičkách. Potom je vyklopte na servírovací talíře a hned podávejte.