Suroviny
- bílek 2 ks
- rum 2 lžíce
- čokoláda na vaření 250 g
- cukr krupice 85 g
- máslo 80 g
- sušenka 200 g
- šlehačka 300 ml
Postup přípravy
Sušenky (bebe sušenky nebo esíčka) rozdrtíme válečkem na nudle a přimícháme k nim rozpuštěné máslo. Asi tři lžíce směsi si dáme stranou. Zbylou hmotu namačkáme do dortové formy o průměru 20 cm a dáme vychladit.
Čokoládu nalámeme a rozpustíme ve vodní lázni. Bílky s cukrem vyšleháme na tuhý sníh. Šlehačku ušleháme. Čokoládu vlijeme do sněhu, zašleháme, pokračujeme šlehačkou a nakonec vešleháme alkohol.
Krém vlijeme na sušenkovou hmotu a dáme ztuhnout, nejlépe přes noc. Po chvíli ale ještě vyndáme z ledničky a povrch posypeme sušenkami s máslem, které jsme si odložili hned na začátku. Tento dort se dá i dobře zmrazit - v mrazáku vydrží klidně měsíc.