Domácí zmrzlina
Postup přípravy
1. Čokoládová pěna: V hrnci uvedeme do varu 100ml třicetiprocentní smetany s cukrem, stáhneme z ohně a přidáme žloutky, nalámanou čokoládu a dobře rozmícháme, necháme vychladnout. Ušleháme šlehačku a opatrně ji vmícháme do studeného čokoládového krému. Pěnu dáme do skleniček a vychladíme. Před podáváním dozdobíme borůvkami.
2. Domácí zmrzlina: Ušleháme dva žloutky s cukrem, přidáme mascarpone, vedle v míse vyšleháme šlehačku do tuha a obě hmoty propojíme. Přidáme najemno nasekanou čokoládu a borůvky. Srnčí hřbet vyložíme potravinářskou folií a zalijeme hmotou, nahoře posypeme borůvkami a dáme vychladit do lednice alespoň na pět hodin. Před podáváním necháme mírně odležet v teple a nakrájíme na tenké plátky.