Suroviny
Postup přípravy
- Ve velkém množství vody vařte čočku asi 20 minut, dokud nebude měkká, potom ji nechte odkapat. Mezitím na malé kousky nakrájejte papriky a cibuli a opékejte v rozpáleném oleji, dokud hrany nezačnou trochu hnědnout – nevařte úplně do měkka.
- Opraženou zeleninu promíchejte s teplou čočkou, ochuťte solí a pepřem a dokončete balsamikovým vinaigrettem. Posypte petrželkou a hned podávejte.
- Příprava balsamikového vinaigrettu: 4 díly extra panenského olivového oleje, 1 díl balsamikového octa, 1 stroužek česneku buď rozpůlený, nebo – pro silnější chuť – rozdrcený, 1 lžičku hořčice, sůl a pepř smíchejte v nádobce s těsným uzávěrem a dobře protřeste. Pomocí něho můžete skvěle ovlivnit výslednou chuť jídla.