Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Časopis
  • Recepty z TV
  • Speciál: Chřest
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Časopis
    • Recepty z TV
    • Speciál: Chřest
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Prima Fresh ■ Prima Fresh Články ze světa vaření Novinky
Novinky

Hit týdne

Další hity

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Živáňská vepřová pečeně
Živáňská vepřová pečeně
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Sommelierský slovník I. díl

Sommelierský slovník I. díl

Sommelierský slovník I. díl Zdroj: Thinkstock

  • Zavřít
Sommelierský slovník I. díl

Sommelierský slovník I. díl Zdroj: Thinkstock

S vínem se pojí mnoho termínů a cizích slov, které ho popisují. Jejich znalost vám pomůže s výběrem, navíc se už před obsluhou nebudete cítit trapně. Nechte si proto poradit od Tomáše Brůhy, trojnásobného vítěze Mistrovství sommelierů České republiky a ambasadora značky Sommelier Club Víno Mikulov.

Seznam.cz banner

Znáte ten pocit, kdy si v restauraci objednáte kvalitní víno a číšník najednou začne mluvit cizím jazykem a jednotlivá vína představovat pomocí pojmů, ve kterých se ztrácíte? Co je to ten zbytkový cukr? Čím by měl být barrique tak speciální? A proč mi obsluha v případě objednávky bílého vína nabízí jakýsi claret Modrý Portugal? Sommelierské pojmy nemusejí být španělskou vesnicí. Naučte se jim porozumět.

Alkohol

Alkohol vzniká ve víně fermentací vinných hroznů. Cukr v hroznech se přeměňuje na alkohol a oxid uhličitý a vytváří energii (teplo). To, jak bude víno silné, závisí proto na cukernatosti, tedy obsahu cukru v hroznech. Čím později jsou hrozny sklizeny, tím je možné vytvořit silnější víno. Jakostní vína mají běžně okolo 11 % alkoholu, zatímco například výběr z bobulí může mít až 14,5 %. Maximální možná hodnota je však přibližně15–16 %, protože poté ušlechtilé kvasinky vytvářející alkohol umírají. Pokud chce vinař vytvořit sladší víno, může fermentaci uměle zastavit.

Barva vína

Základní rozdělení na bílé, červené nebo růžové víno je třeba dále rozvíjet odstínem a hloubkou barvy. Pro bílá vína platí, že výrazná či tmavá intenzivnější barva může znamenat starší vína. Naopak vodově bledé a zelenkavé odlesky jsou znakem mladých vín. Červená vína se vyznačují nejtmavší barvou, pokud jsou mladá, postupem zrání ztrácejí ze svých tónů fialové, purpuru a nachu a přecházejí do sytě červených, rubínových a granátových odstínů. Růžová vína se jako mladá projevují světle růžovou barvou, která se během vyzrávání postupně mění na lososovou a meruňkovou.

Barrique

Vína, která jsou označená jako barrique, zrají minimálně tři měsíce v sudech vyrobených z amerického nebo francouzského dubu o objemu 225 litrů. Tyto sudy se pro uložení vína mohou použít pouze třikrát. Podle původu použitého dřeva přecházejí do vína tóny oříšků nebo vanilky. Díky zrání v sudu se víno zakulacuje, třísloviny se zjemňují a barva nabírá na intenzitě.

Cuvée

Označení cuvée naleznete u vín, která se skládají z více odrůd, nejvíce však ze tří. Může se jednat jak o bílá, tak i červená vína. Míchání odrůd probíhá buď před zpracováním hroznů, nebo až po vyrobení vína. V České republice, na rozdíl od zahraničí, není zcela běžné pít vína z více odrůd. I u českých vinařů však můžete nalézt vynikající cuvée, za vyzkoušení stojí například bílé víno z Habánských sektů Cuvée Jacob Hutter, které bylo představeno v loňském roce a skládá se z Tramínu červeného, Chardonnay a Ryzlinku rýnského.

Claret

Claret je bílé víno, které se však vyrábí z modrých hroznů. Ty se po sběru namelou stejným způsobem jako u červeného vína, jen se nenechají macerovat. Během lisování tak dojde pouze k částečnému uvolnění barviva, čímž vznikne bílý mošt, ze kterého se pak víno vyrábí. Ve vinných lístcích se můžeme také setkat s označením blanc de noirs. Od českých vinařů můžete vyzkoušet například Víno Mikulov Sommelier Club Selection Claret Rulandské modré 2012 pozdní sběr.

Dekantace

Dekantace je způsob servírování, který se používá především u červených vín. Zjednodušeně se jedná o přelití obsahu lahve do speciální dekantační karafy. Díky tomu se víno zbaví usazenin, depotu, a také se provzdušní, čímž se chuť vína rozvine.

Depot

Depot je přírodní usazenina ve víně, která je zcela nezávadná a vyskytuje se především ve starších červených vínech. Při dekantaci bychom se právě těchto usazenin měli zbavit.

Enolog

Enolog, technolog zabývající se kvalitou vinné révy a vína, má ve vinařství svou nezastupitelnou roli. Provádí analýzy hroznů a vína, je zodpovědný za zpracování vinné révy a ošetřování vinic.

Fermentace

Fermentace je proces, při kterém kvasinky vytvářejí z cukru alkohol. Doba procesu fermentace a její teplota ovlivní, jak bude víno alkoholické a kolik v něm bude zbytkového cukru. Fermentaci lze i uměle zastavit, díky čemuž vzniknou sladší vína, která nejsou tolik alkoholická.

Glycerol

Glycerol je látka, tzv. trojsytný alkohol, a vzniká při kvašení společně s alkoholem, má sladkou chuť a dává vínu plnost a jemnost. Po vodě a alkoholu je to nejzastoupenější látka ve víně.

Hrozen

Hrozen je plod vinné révy, ze kterého se vyrábí alkoholický nápoj – víno. Od žádného profesionálního sommeliera ani vinaře neuslyšíte, že se víno pěstuje. To se pouze vyrábí a pije, ale pěstuje se vinná réva a sklízejí se hrozny. Z jednoho kilogramu hroznů se průměrně vyrobí jedna lahev vína.

Chuť

Chuť vína neboli sapor je klíčová vlastnost pro jeho výběr. Je ovlivněna jak odrůdou hroznů, tak i půdou a klimatickými podmínkami, ve kterých byla vinná réva pěstována. Znamená to tedy, že např. Ryzlink rýnský chutná jinak z moravských strání, například ze Bzence, a jinak v Porýní, odkud tato odrůda pochází. Zároveň také jedna a ta samá odrůda z jednoho vinařství může chutnat každý rok jinak, což způsobují klimatické podmínky. Pro určení chuti je velice důležitá teplota podávaného vína. Pokud je moc vysoká, uvolňují se některé těkavé látky, zatímco při nízké teplotě víno zůstává uzavřeno jak ve vůni, tak v chuti.

Při hodnocení chuti se posuzuje jeho sladkost, kyselost, obsah tříslovin, intenzita a charakter chuti, ale i to, co víno na jazyku zanechává po jeho spolknutí, tzv. perzistence či dochuť.

Individualita

Každé víno je originál, na jeho chuť má vliv mnoho faktorů. Například z jaké odrůdy je vyrobeno, kde se pěstovalo a jak bylo zpracováno. Stejně tak i každý člověk má jiné chutě – někdo například preferuje sladká vína, jiný dává přednost sušším. Na to je tedy při výběru vína nutné myslet, protože ani nejlepší víno ověnčené mnoha oceněními nemusí chutnat všem.

2. díl sommelierského slovníku najdete zde:

Sommelierský slovník II. díl
Novinky

Sommelierský slovník II. díl

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background
Sdílejte článek
Štítky alkohol víno bílé víno červené víno slovník cukr vinařství hroznové víno hrozen barrique

Návrhy pro vás

Slaná špenátová roláda s krémem ze sušených rajčat zaujme chutí i vzhledem Předkrmy a chuťovky
6

Slaná špenátová roláda s krémem ze sušených rajčat zaujme chutí i vzhledem

Makový cheesecake – jemný dezert z čerstvého sýra, tvarohu a smetany s vůní máku Sladké

Makový cheesecake – jemný dezert z čerstvého sýra, tvarohu a smetany s vůní máku

Sekaná s kousky zeleniny ve slaninovém kabátku vytváří na řezu pohlednou mozaiku Maso

Sekaná s kousky zeleniny ve slaninovém kabátku vytváří na řezu pohlednou mozaiku

Šťavnatý burger s trhaným hovězím masem – hit každé domácí grilovačky krok za krokem Hlavní jídla
6

Šťavnatý burger s trhaným hovězím masem – hit každé domácí grilovačky krok za krokem

Vietnamský dušený bůček na karamelu podle Šona – šťavnaté maso a nasládlá omáčka tvoří dokonalé kombo Maso

Vietnamský dušený bůček na karamelu podle Šona – šťavnaté maso a nasládlá omáčka tvoří dokonalé kombo

Lehká tvarohová bábovka s jahodami – vláčná a zdravější verze oblíbené klasiky Sladké

Lehká tvarohová bábovka s jahodami – vláčná a zdravější verze oblíbené klasiky

Zapečená frittata z těstovin se zeleným chřestem – snadný oběd pro hektické týdny Hlavní jídla

Zapečená frittata z těstovin se zeleným chřestem – snadný oběd pro hektické týdny

Těhotnej kuchař: Kuřecí prsa s omáčkou z gorgonzoly se sušenými rajčaty Maso

Těhotnej kuchař: Kuřecí prsa s omáčkou z gorgonzoly se sušenými rajčaty


Přečtěte si také

Soutěžící
Elena Šarifová nejí tlusté a vepřové maso

Elena Šarifová nejí tlusté a vepřové maso

Novinky
Inspirace na domácí jedlé dárky pro maminky – sladkosti, sirupy a další pochoutky ke Dni matek

Inspirace na domácí jedlé dárky pro maminky – sladkosti, sirupy a další pochoutky ke Dni matek

Předkrmy a chuťovky
Slaná špenátová roláda s krémem ze sušených rajčat zaujme chutí i vzhledem

Slaná špenátová roláda s krémem ze sušených rajčat zaujme chutí i vzhledem

Prostřeno!
Prostřeno: Rukolový salát s opečeným toustem

Prostřeno: Rukolový salát s opečeným toustem

Prostřeno!
Prostřeno: Pečená kýta se zeleninou a bramborem podle Lucie

Prostřeno: Pečená kýta se zeleninou a bramborem podle Lucie

Prostřeno!
Prostřeno: Hovězí vývar s noky podle Lucie Sabelové

Prostřeno: Hovězí vývar s noky podle Lucie Sabelové

Prostřeno!
Prostřeno: Osvědčené palačinky se zmrzlinou a ovocem

Prostřeno: Osvědčené palačinky se zmrzlinou a ovocem

Sladké
Makový cheesecake – jemný dezert z čerstvého sýra, tvarohu a smetany s vůní máku

Makový cheesecake – jemný dezert z čerstvého sýra, tvarohu a smetany s vůní máku

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Hlavní jídla
Zapečená frittata z těstovin se zeleným chřestem – snadný oběd pro hektické týdny

Zapečená frittata z těstovin se zeleným chřestem – snadný oběd pro hektické týdny

Marry Me pasta s krevetami okouzlí jemnou krémovou omáčkou se sušenými rajčaty Hlavní jídla

Marry Me pasta s krevetami okouzlí jemnou krémovou omáčkou se sušenými rajčaty

Pappardelle s prosciuttem a hříbky podle Riccarda Lucqueho z restaurace Farina Těstoviny

Pappardelle s prosciuttem a hříbky podle Riccarda Lucqueho z restaurace Farina

Sladké
Makový cheesecake – jemný dezert z čerstvého sýra, tvarohu a smetany s vůní máku

Makový cheesecake – jemný dezert z čerstvého sýra, tvarohu a smetany s vůní máku

Lehká tvarohová bábovka s jahodami – vláčná a zdravější verze oblíbené klasiky Sladké

Lehká tvarohová bábovka s jahodami – vláčná a zdravější verze oblíbené klasiky

Tvarohové „cheesecake“ řezy s rebarborou, jahodami a křupavou drobenkou Sladké

Tvarohové „cheesecake“ řezy s rebarborou, jahodami a křupavou drobenkou

Maso
Sekaná s kousky zeleniny ve slaninovém kabátku vytváří na řezu pohlednou mozaiku

Sekaná s kousky zeleniny ve slaninovém kabátku vytváří na řezu pohlednou mozaiku

Vietnamský dušený bůček na karamelu podle Šona – šťavnaté maso a nasládlá omáčka tvoří dokonalé kombo Maso

Vietnamský dušený bůček na karamelu podle Šona – šťavnaté maso a nasládlá omáčka tvoří dokonalé kombo

Těhotnej kuchař: Kuřecí prsa s omáčkou z gorgonzoly se sušenými rajčaty Maso

Těhotnej kuchař: Kuřecí prsa s omáčkou z gorgonzoly se sušenými rajčaty

Zelenina
Chřest s masovými kuličkami ve smetanové omáčce – delikátní kombinace příjemně překvapí

Chřest s masovými kuličkami ve smetanové omáčce – delikátní kombinace příjemně překvapí

Křupavý pečený květák v bagetě s avokádovým dipem
a zeleninovým salátem Vegetariánské

Křupavý pečený květák v bagetě s avokádovým dipem
a zeleninovým salátem

Nigerijské Efo riro – barevná směs z pánve s pečeným masem, špenátem a houbami Zelenina

Nigerijské Efo riro – barevná směs z pánve s pečeným masem, špenátem a houbami

Nápoje
Mai Tai jako alibi? Koktejl plný tajemství vás dostane do kolen

Mai Tai jako alibi? Koktejl plný tajemství vás dostane do kolen

Espresso Martini doma ke snídani nebo v proslulém baru? Jak si udělat koktejl, který ovládl svět Nápoje

Espresso Martini doma ke snídani nebo v proslulém baru? Jak si udělat koktejl, který ovládl svět

Gin & Tonic v netradičním pojetí aneb Zkuste to s pálenkou Nápoje

Gin & Tonic v netradičním pojetí aneb Zkuste to s pálenkou

Ryby a mořské plody
Mexická kořeněná tilápie s bramborami na páře – jemná ryba v kořeněném kabátku oživí jídelníček

Mexická kořeněná tilápie s bramborami na páře – jemná ryba v kořeněném kabátku oživí jídelníček

Pečený losos s jarním bramborovým salátem – rychlá a zdravá večeře pro všední den Ryby a mořské plody

Pečený losos s jarním bramborovým salátem – rychlá a zdravá večeře pro všední den

Treska pečená s kaparovým máslem s celerovým pyré Hlavní jídla
5

Treska pečená s kaparovým máslem s celerovým pyré

Polévky
Krémová kuřecí polévka s máslovými fazolemi – sytý oběd provoněný bylinkami

Krémová kuřecí polévka s máslovými fazolemi – sytý oběd provoněný bylinkami

Kopřivová polévka – jarní hit z Pastacaffé, který si zamilujete už po první lžičce Polévky

Kopřivová polévka – jarní hit z Pastacaffé, který si zamilujete už po první lžičce

Bramborová krémová polévka s pažitkou – jednoduchá příprava a minimum surovin Polévky

Bramborová krémová polévka s pažitkou – jednoduchá příprava a minimum surovin

Předkrmy a chuťovky
Slaná špenátová roláda s krémem ze sušených rajčat zaujme chutí i vzhledem
6

Slaná špenátová roláda s krémem ze sušených rajčat zaujme chutí i vzhledem

Smažené sýrové krokety se šunkou: Křupavá chuťovka, která zmizí ze stolu během pár minut Recepty

Smažené sýrové krokety se šunkou: Křupavá chuťovka, která zmizí ze stolu během pár minut

Valašská pomazánka s kysaným zelím a slaninou – tradiční chuť Valašska pro každou příležitost Předkrmy a chuťovky

Valašská pomazánka s kysaným zelím a slaninou – tradiční chuť Valašska pro každou příležitost

Vegetariánské
Křupavý pečený květák v bagetě s avokádovým dipem
a zeleninovým salátem

Křupavý pečený květák v bagetě s avokádovým dipem
a zeleninovým salátem

Zelený chřest se sýrovou drobenkou – jarní zelenina v křupavém kabátku Zelenina

Zelený chřest se sýrovou drobenkou – jarní zelenina v křupavém kabátku

Vegetariánské „skotské“ vejce z hrášku, špenátu a cizrny – dokonalá jarní chuťovka Vegetariánské

Vegetariánské „skotské“ vejce z hrášku, špenátu a cizrny – dokonalá jarní chuťovka

Sladké
Tvarohové „cheesecake“ řezy s rebarborou, jahodami a křupavou drobenkou

Tvarohové „cheesecake“ řezy s rebarborou, jahodami a křupavou drobenkou

Maková ovesná kaše s pomerančem podle Buchty v troubě – luxusní snídaně nebo zdravý dezert Sladké

Maková ovesná kaše s pomerančem podle Buchty v troubě – luxusní snídaně nebo zdravý dezert

Norská šťavnatá buchta s jablky a mandlemi – skvělá jako snídaně, ale i jako sváteční moučník Sladké

Norská šťavnatá buchta s jablky a mandlemi – skvělá jako snídaně, ale i jako sváteční moučník

Saláty
Beze zbytku: Asijský salát s křupavou ochucenou rýží a arašídovým dresinkem

Beze zbytku: Asijský salát s křupavou ochucenou rýží a arašídovým dresinkem

Těhotnej kuchař: Rajčatový salát s majonézou, cibulí a vejci Saláty

Těhotnej kuchař: Rajčatový salát s majonézou, cibulí a vejci

Ďábelský vajíčkový salát s těstovinami – skvělá chuťovka na velikonoční tabuli Saláty

Ďábelský vajíčkový salát s těstovinami – skvělá chuťovka na velikonoční tabuli

Přílohy
Špenátové halušky s nivovou omáčkou, křupavou slaninou a karamelizovanou cibulí

Špenátové halušky s nivovou omáčkou, křupavou slaninou a karamelizovanou cibulí

Kopřivová nádivka s mandlemi – lehká jarní klasika ideální nejen na Velikonoce Recepty

Kopřivová nádivka s mandlemi – lehká jarní klasika ideální nejen na Velikonoce

Kuře na paprice se špenátovými noky – česká klasika v jarním kabátku Maso

Kuře na paprice se špenátovými noky – česká klasika v jarním kabátku

prima-cnn-news

ON-LINE: V Moskvě začala megalomanská vojenská přehlídka. Přihlíží český europoslanec i Fico Mučedník Babiš i černé svědomí Starostů: Experti popsali, jak soudní procesy zamíchají volby RADAR: Česko čekají mrazíky a déšť, může i sněžit. Podívejte se, kde budou srážky nejsilnější

prima-zeny

Panáka slivovice si dají v nebi. Přítel popsal poslední setkání Karla Heřmánka a Jiřího Bartošky Starostlivá máma Eva Perkausová řeší potravinové alergie synů. Manžel musí jíst mdlá jídla Ve věku 78 let zemřel herec a prezident KVIFF Jiří Bartoška

prima-zoom

Svět má nového papeže Zemřel Jiří Bartoška, bylo mu 78 let. Charismatický herec zářil v Andělovi páně či Teorii tygra Velitele Pražského povstání i Němců čekal po válce stejný osud, ve věznici vynášeli fekálie

prima-fresh

Inspirace na domácí jedlé dárky pro maminky – sladkosti, sirupy a další pochoutky ke Dni matek Slaná špenátová roláda s krémem ze sušených rajčat zaujme chutí i vzhledem Makový cheesecake – jemný dezert z čerstvého sýra, tvarohu a smetany s vůní máku

prima-cool

GTA VI: spousta nových fotek a zajímavostí Ve věku 78 let zemřel Jiří Bartoška. Herec nesmí snít, říkával o své profesi Šéf Marvelu přiznal, jak vnímá filmy a seriály svého studia z posledních let

playboy

Co vás čeká v květnovém vydání magazínu Playboy? Bohém Pastrňák, magistr Vejmelka a dědek Červenka! Tato trojka potáhne repre ke zlatu Nahota pod peřinou: Spěte bez pyžama, říká lékař. Tělo, mozek i vztah vám poděkují

lajk

Známý český rapper obviněn ze znásilnění: Parťák Řezníka vysvětlil, co se v Plzni stalo Láďa Hruška se vzdal snu na rekonstrukci stavení. Chátrající dům raději prodává Benda o zápasu s Novotným: Dát mu přes tlamu je občanská povinnost, nejen za Aničku

prima-living

Chcete mít dobrá a krásná rajčata? Jedlá soda vám pomůže! Drahá vejce vyvolala zájem o chov slepic: Můžete je mít i v paneláku! Známe pravidla Kočičí horoskop: Znamení zvěrokruhu odhalí povahu vaší kočky

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.