Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Škola vaření
  • Recepty z TV
  • Speciál: Jablka
  • Těhotnej kuchař
  • Sledujte prima+
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Škola vaření
    • Recepty z TV
    • Speciál: Jablka
    • Těhotnej kuchař
    • Sledujte prima+
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • Prima+
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Čokoláda
Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Cukeťák aneb cuketový nákyp na plech s uzeným masem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Naprosto dokonalé spaghetti carbonara

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Poctivá domácí česnečka s bramborem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Kuře na paprice s máslovými noky krok za krokem

Prima Fresh ■ Prima Fresh Články ze světa vaření Novinky
Novinky

Hit týdne

Další hity

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou

Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Kuřecí kousky s pikantní medovou omáčkou
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hraběnčiny řezy s jablky a ořechy
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Hermelínová pomazánka se šunkou a vejci
Živáňská vepřová pečeně
Živáňská vepřová pečeně
Populární
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Řízky obalené naruby zapečené s cibulí
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Pomerančové řezy s perníkovým korpusem a tvarohovou náplní
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
Trenčanské párky s fazolí – vylepšený domácí recept na trampskou klasiku
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
New York cheesecake – recept na klasický pečený dort ze smetanového sýra
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem
6 kreativních nových nápadů, jak připravit gin & tonic s moderním švihem

Seznamte se: Známá firma Gondíci s. r. o.

Gondíci na Freshi

Gondíci na Freshi Zdroj: Hermína / Prima

  • Zavřít
Gondíci na Freshi

Gondíci na Freshi Zdroj: Hermína / Prima

Sourozenci Adéla a Dalibor Gondíkovi právě rozjeli na Primě svůj nový pořad, a protože v něm našla své místo i rubrika FRESH, rozhodli jsme je trochu vyzpovídat.

Seznam.cz banner

Než se dostaneme k vašemu novému pořadu na TV Prima, dovolte, abych vás přivítala u nás ve FRESHI :) A položím vám rovnou „naši“ otázku: milujete dobré jídlo?

A: Já se poslední dobou dostávám i za „plotnu“, kde jsem prvních asi třicet let mého života moc nepobývala. Změna je život a já jsem dnes v kuchyni více než kde jinde. A dobré jídlo miluju. Zejména tzv. středomořskou kuchyni. Je to ale také často závislé na tom, jestli se dovolám bratrovi a ten mi poradí, jak vše zkombinovat a sladit.

D: Aduš mě zpravidla chytne při běhu.

A: Ale ty přece běháš pořád a nevadí ti při běhu telefonovat. Vždycky to tak říkáš...

D: No jasně. Nevadí mi to. Mám sluchátka s mikrofonem a aspoň mi to rychleji uteče. Navíc mohu při běhu krásně s volnou hlavou vymýšlet recepty, dávat dohromady naše společné povinnosti nebo si jen tak „pokecat“. Ale abych odpověděl i já na vaši otázku. Také miluju dobré jídlo. Jen bez masa, pšenice, cukru a soli (velmi zjednodušeně řečeno:)).

Tak vidím, že budete v rámci svého pořadu a rubriky FRESH mít hodně prostoru k „diskusi“. Je to tak?

A: Nejen v rubrice FRESH, ale na celou řadu témat máme „různé“ pohledy a to je myslím pro naše diváky dobře. Ženský a mužský pohled je přece natolik rozdílný, že je potřeba mix obou. A pak to bude zajímavé. Zároveň ale přece všichni vědí, že kromě rad, nápadů a inspirací chceme diváky hlavně bavit a vytvořit příjemnou atmosféru u obrazovky, takže žádné konflikty, ale spíš radost ze života.

D: Mě to baví. Baví mě hledat nové způsoby přípravy pokrmů, nové trendy v bydlení a designu, nové možnosti úpravy a zvelebení zahrady... Všechno mě to baví stejně, možná proto, že nejsem žádný odborník a už vůbec ne zahradník a kutil :) Baví mě ptát se za diváky a zároveň zprostředkovat rady a nápady všem, kteří to potřebují a chtějí se nechat inspirovat. A jak říká Aduš, nejdůležitější je radost. Chceme naše diváky bavit. Poradit a pobavit. Snad se to povede...

Pojďme trochu jinam. Položím vám vlastně úplně obyčejnou otázku. Jak se máte? Jaký život vlastně žijete mimo obrazovku?

A: Já mám pocit, že úplně obyčejný, normální. Chodím doma v teplákách, mažu ráno chleba s máslem, žehlím a peru, zdobím stromeček, barvím vajíčka, jezdím na kole a v létě na dovču. Co jiného bych měla od života chtít? Je mi hezky. Někdy je to teda fofr, to přiznávám.

D: Jsem na tom stejně... Úplně stejně. Jen nějak nemám poslední dobou na nic čas :) Je toho moc, jak říká moje manželka. A já to uznávám. Asi nejsem schopen říct někomu NE, nejsem schopen odpočívat, miluju práci, hraní s kapelou, hraní v divadle, vysílání v Českém Rozhlase a tak..., ale hlavně jsem úplně propadl našemu novému pořadu. Je kolem nás tak neuvěřitelná parta lidí, že bych vlastně všem divákům přál, aby byli s námi při natáčení. Aby viděli, že jsme vlastně jedna velká rodina a že si přejeme, aby to tak cítili všichni. Že chceme být s našimi diváky také jedna velká rodina.

A co Gondíci s. r. o.? Co to je za firmu?

A: Přece „známá firma“ :) Jsme to my, Adéla a Dalibor a jsme schopni pro naše diváky „udělat všechno“.

D: Hodinový manžel už existuje, co takhle „hodinoví sourozenci“? Přijedeme, poradíme, opravíme, nahradíme, utáhneme, zasadíme, umyjeme, odjedeme. Asi tak.

A: Pokecáme, pobavíme, dáme kafe, navaříme a třeba i uklidíme.

D: Jen já nezvládnu nic ušít a možná i žehlení bude trochu problém. Ale obojí jsem schopen se naučit :)

A: A jsme vlastně u toho. Nechceme jen radit, ale chceme se také učit. Pořád je kolem nás něco nového a velmi rádi se to naučíme a zprostředkujeme našim divákům.

D: Je jasné, že je potřeba být nohama na zemi a smířit se s tím, že prostě něco neumím. Mluvím za sebe. Já toho opravdu moc neumím... Ale přiznám to :)

A: A já zase budu ráda, kdy se s našimi divačkami podělím o své problémy a starosti.

D: Ach jo. Aduš, nech toho. To nikoho nezajímá :)

A: Já vím, dělám si srandu. Jak říkám, život se musí brát takový, jaký je. A když se ho budeme snažit prožívat s úsměvem na rtu...

D: Tak bude všechno snadnější. Ale vím, že to není snadné...

Připravila Klára Michalová, foto Hermína / Prima

Všechny aktuální informace o pořadu, bonusové materiály a videa najdete na webu Gondíci s. r. o.

Sdílejte článek
Štítky jídlo Český rozhlas trend TV Prima Dalibor Gondík

Návrhy pro vás

Vepřové výpečky na černém pivu s jablky – dokonale hořkosladká chuť na talíři Maso

Vepřové výpečky na černém pivu s jablky – dokonale hořkosladká chuť na talíři

Plněné hovězí rolky na pivu – poctivá klasika s vůní slaniny a koření Maso

Plněné hovězí rolky na pivu – poctivá klasika s vůní slaniny a koření

Londýnské řezy – vláčný dezert s povidly a křupavou krustou z ořechového sněhu Sladké

Londýnské řezy – vláčný dezert s povidly a křupavou krustou z ořechového sněhu

Nepečený švestkovo-jablečný dort: Jednoduchý moučník s piškoty a kompotem Sladké

Nepečený švestkovo-jablečný dort: Jednoduchý moučník s piškoty a kompotem

Vepřový jazyk s houbovou omáčkou – zapomenutá klasika české kuchyně Maso

Vepřový jazyk s houbovou omáčkou – zapomenutá klasika české kuchyně

Rychlé domácí langoše bez kynutí – festivalová klasika se zakysanou smetanou a slaninou Recepty

Rychlé domácí langoše bez kynutí – festivalová klasika se zakysanou smetanou a slaninou

Křehký ovocný závin s jablky, brusinkami a sušenými třešněmi – sladká vůně podzimu Sladké

Křehký ovocný závin s jablky, brusinkami a sušenými třešněmi – sladká vůně podzimu

Bramborové placičky s pivním sýrem – originální chuťovka k pivu i na večeři Vegetariánské

Bramborové placičky s pivním sýrem – originální chuťovka k pivu i na večeři


Přečtěte si také

Maso
Vepřové výpečky na černém pivu s jablky – dokonale hořkosladká chuť na talíři

Vepřové výpečky na černém pivu s jablky – dokonale hořkosladká chuť na talíři

Soutěžící
Frída Oratorová chce lidem představit veganství

Frída Oratorová chce lidem představit veganství

Jak na to - Tipy a triky v kuchyni
Chcete se pustit do uzení masa? Přinášíme velký přehled pro začátečníky, jak vybrat domácí udírnu

Chcete se pustit do uzení masa? Přinášíme velký přehled pro začátečníky, jak vybrat domácí udírnu

Polévky
Polévka z červené řepy s bílými fazolemi, zelenými fazolkami a koprem

Polévka z červené řepy s bílými fazolemi, zelenými fazolkami a koprem

Maso
Plněné hovězí rolky na pivu – poctivá klasika s vůní slaniny a koření

Plněné hovězí rolky na pivu – poctivá klasika s vůní slaniny a koření

Novinky
Proč nejsou všechny minerální vody stejné? Podívejte se s námi na jejich složení

Proč nejsou všechny minerální vody stejné? Podívejte se s námi na jejich složení

Sladké
Londýnské řezy – vláčný dezert s povidly a křupavou krustou z ořechového sněhu

Londýnské řezy – vláčný dezert s povidly a křupavou krustou z ořechového sněhu

Sladké
Nepečený švestkovo-jablečný dort: Jednoduchý moučník s piškoty a kompotem

Nepečený švestkovo-jablečný dort: Jednoduchý moučník s piškoty a kompotem

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Těstoviny
Těstoviny s cizrnou, špenátem a pecorinem – voňavý krabičkový oběd nejen do práce

Těstoviny s cizrnou, špenátem a pecorinem – voňavý krabičkový oběd nejen do práce

Fusilli s houbami a slaninou – podzimní klasika s italskými chutěmi Recepty

Fusilli s houbami a slaninou – podzimní klasika s italskými chutěmi

Milánská rajčatová polévka s orzo a mletým masem – hlavní jídlo do podzimních dnů Polévky

Milánská rajčatová polévka s orzo a mletým masem – hlavní jídlo do podzimních dnů

Sladké
Londýnské řezy – vláčný dezert s povidly a křupavou krustou z ořechového sněhu

Londýnské řezy – vláčný dezert s povidly a křupavou krustou z ořechového sněhu

Nepečený švestkovo-jablečný dort: Jednoduchý moučník s piškoty a kompotem Sladké

Nepečený švestkovo-jablečný dort: Jednoduchý moučník s piškoty a kompotem

Křehký ovocný závin s jablky, brusinkami a sušenými třešněmi – sladká vůně podzimu Sladké

Křehký ovocný závin s jablky, brusinkami a sušenými třešněmi – sladká vůně podzimu

Maso
Vepřové výpečky na černém pivu s jablky – dokonale hořkosladká chuť na talíři

Vepřové výpečky na černém pivu s jablky – dokonale hořkosladká chuť na talíři

Plněné hovězí rolky na pivu – poctivá klasika s vůní slaniny a koření Maso

Plněné hovězí rolky na pivu – poctivá klasika s vůní slaniny a koření

Vepřový jazyk s houbovou omáčkou – zapomenutá klasika české kuchyně Maso

Vepřový jazyk s houbovou omáčkou – zapomenutá klasika české kuchyně

Maso
Kuře s houbovou nádivkou a pečenou zeleninou – šťavnatý pokrm pro sváteční stůl

Kuře s houbovou nádivkou a pečenou zeleninou – šťavnatý pokrm pro sváteční stůl

Zapečený květák s paprikami, slaninou a sýrem – vydatný oběd z pár surovin Recepty

Zapečený květák s paprikami, slaninou a sýrem – vydatný oběd z pár surovin

Vepřová plec s hořčičnou omáčkou, zelenými fazolkami a rýží Maso

Vepřová plec s hořčičnou omáčkou, zelenými fazolkami a rýží

Nápoje
Zlatý vír ve sklenici: Horse's Neck – objevte klasický koktejl s elegancí v každém loku

Zlatý vír ve sklenici: Horse's Neck – objevte klasický koktejl s elegancí v každém loku

Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem Nápoje

Káva s houbou reishi – nevšední podzimní nápoj s kardamomem a medem

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz? Nápoje
12

Dva drinky, jeden večer. Okouzlí vás spíše Aperol či Campari Spritz?

Ryby a mořské plody
Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček
5

Treska puttanesca – ryba s omáčkou z rajčat, oliv, kaparů a ančoviček

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem Ryby a mořské plody
7

Pikantní pečená treska obalená v kořenicí směsi se zeleninovým kuskusem

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami Saláty

Těstovinový salát s tuňákem, letní cuketou, sušenými rajčaty a zelenými olivami

Polévky
Polévka z červené řepy s bílými fazolemi, zelenými fazolkami a koprem

Polévka z červené řepy s bílými fazolemi, zelenými fazolkami a koprem

Hřejivá polévka s vepřovým masem, houbami a vejcem – pokrm inspirovaný japonským ramenem Polévky

Hřejivá polévka s vepřovým masem, houbami a vejcem – pokrm inspirovaný japonským ramenem

Kuřecí polévka s houbami a rýží – hřejivá klasika v moderním kabátku Polévky

Kuřecí polévka s houbami a rýží – hřejivá klasika v moderním kabátku

Recepty
Rychlé domácí langoše bez kynutí – festivalová klasika se zakysanou smetanou a slaninou

Rychlé domácí langoše bez kynutí – festivalová klasika se zakysanou smetanou a slaninou

Bramborové placičky s pivním sýrem – originální chuťovka k pivu i na večeři Vegetariánské

Bramborové placičky s pivním sýrem – originální chuťovka k pivu i na večeři

Cebularz – polské kynuté koláče s cibulí a mákem budou slušet i české tabuli Předkrmy a chuťovky

Cebularz – polské kynuté koláče s cibulí a mákem budou slušet i české tabuli

Polévky
Polévka z červené řepy s bílými fazolemi, zelenými fazolkami a koprem

Polévka z červené řepy s bílými fazolemi, zelenými fazolkami a koprem

Bramborové placičky s pivním sýrem – originální chuťovka k pivu i na večeři Vegetariánské

Bramborové placičky s pivním sýrem – originální chuťovka k pivu i na večeři

Těstoviny s cizrnou, špenátem a pecorinem – voňavý krabičkový oběd nejen do práce Těstoviny

Těstoviny s cizrnou, špenátem a pecorinem – voňavý krabičkový oběd nejen do práce

Sladké
Křehký ovocný závin s jablky, brusinkami a sušenými třešněmi – sladká vůně podzimu

Křehký ovocný závin s jablky, brusinkami a sušenými třešněmi – sladká vůně podzimu

Vrstvené jablečné řezy se skořicí: jednoduchý koláč bez hnětení a válení těsta Sladké

Vrstvené jablečné řezy se skořicí: jednoduchý koláč bez hnětení a válení těsta

Piškotový dort s jablky a ananasem – svěží dezert bez pečení Sladké

Piškotový dort s jablky a ananasem – svěží dezert bez pečení

Saláty
Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Ensalada Murciana – osvěžující španělský salát z Murcie se zásadně připravuje z konzervovaných rajčat

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce Saláty

Fitness zeleninový salát s červenou řepou a pekanovými ořechy – rychlý oběd do práce

Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem Maso

Krůtí kebab z mletého masa na špejli – šťavnatá pochoutka z grilu s osvěžujícím salátem

Přílohy
Gattò di patate – tradiční neapolský nákyp ze šťouchaných brambor se šunkou a sýrem

Gattò di patate – tradiční neapolský nákyp ze šťouchaných brambor se šunkou a sýrem

Dokonalý holandský řízek s bramborovou kaší a okurkovým salátem podle receptu z restaurace Brambory na Pankráci Maso

Dokonalý holandský řízek s bramborovou kaší a okurkovým salátem podle receptu z restaurace Brambory na Pankráci

Krémové rizoto s pečenými hruškami a modrým sýrem – sladko-slaná harmonie na talíři Přílohy

Krémové rizoto s pečenými hruškami a modrým sýrem – sladko-slaná harmonie na talíři

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Newsletter

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background

prima-cnn-news

Na Slovensku se srazily rychlíky: Nejméně stovka zraněných, dva jsou v kritickém stavu Pavel ostře o Turkovi: Pokud se potvrdí informace o příspěvcích, bude to zásadní problém Ukrajinci zasáhli ruský ropný sklad na Krymu. Masivní požár je vidět na několik kilometrů

prima-zeny

MJ chce pomstít bratra. Mia neváhala a začala taktizovat proti Báře Patrik Kincl se dlouho ve Zrádcích neohřál. Mia ho zneškodnila, hraje špinavou hru Regina Rázlová o vnučkách: Doteď se spolu baví jen francouzsky, vůbec se nechytám

prima-zoom

Jaké byly manželky Karla IV.? Nejstarší pavouk na světě se dožil 43 let. Byl inspirací pro celé lidstvo Jednooký Václav I. prý nenáviděl svého syna Přemysla Otakara II. Jejich válčení o české země skončilo popravami

prima-fresh

Vepřové výpečky na černém pivu s jablky – dokonale hořkosladká chuť na talíři Chcete se pustit do uzení masa? Přinášíme velký přehled pro začátečníky, jak vybrat domácí udírnu Polévka z červené řepy s bílými fazolemi, zelenými fazolkami a koprem

prima-cool

Otrok jako hrdina Assassin's Creed? Dudley z Harryho Pottera prozkoumává BDSM. V traileru nového filmu mu s tím pomáhá Alexander Skarsgård La Llorona: Prokletá žena se vrátí. Pokračování po letech pokusů dostalo zelenou

playboy

Co vás čeká v magazínu Playboy červenec – srpen 2025? Playboy v Česku pokračuje. Letní vydání s Lyndah Célin Broda potvrzuje sílu značky Věční dramatici a mistři výmluv: Pět znamení emocionálních analfabetů

lajk

Martyho frky: Táta kvůli mému humoru málem přišel o práci, vypráví kontroverzní Řezník Rapper Vercetti vyfasoval na Slovensku 5 let vězení, pak bude ze země vyhoštěn Nový objev Kazmy? Blondýnka se s ním vodí za ruce a fotí se na místě jako Rosecká

prima-living

Bydlení Diane Keaton bylo unikátní jako ona sama. Dům z roku 1880 snoubí historii s luxusem Chcete mít v zimě čerstvou pažitku? Pusťte se do domácího rychlení! Na podzim mění listy barvu na žlutou, oranžovou, červenou a hnědou. Víte proč?

Populární témata

Jak zhubnout Nejlepší filmy 2024 Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby ZOO Nové začátky Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Volby 2025 Svařené víno Tatarák podle Pohlreicha Aloe vera Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Tvarohové knedlíky Nejlepší palačinky Švestkový koláč

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nahlásit chybu Nastavení soukromí
App Store Google Play
© FTV Prima spol. s r.o.