Logo Prima Fresh Logo Prima Fresh
  • Menu
  • Recepty
  • Články
  • TV Program
  • Restaurace
  • Časopis
  • Recepty z TV
  • Speciál: Čokoláda
  • iPrima
  • Vyhledávání
  • Můj profil
    • Nastavení účtu
    • Odhlásit se
    • Máte již účet?
      Přihlásit se
    • Jste tu poprvé?
      Vytvořte si účet

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Nákupy
  • Témata
    • Recepty
    • Články
    • TV Program
    • Restaurace
    • Časopis
    • Recepty z TV
    • Speciál: Čokoláda
    • iPrima
  • Přihlášení
    • Můj profil
    • Odhlásit se
Sledujte nás
  • Oblíbené recepty
    • Houby
    • Dýně
    • Rychlovky
  • Přílohy
    • Hranolky
    • Knedlíky
    • Kaše
  • Polévky
    • Česká klasika
    • Silné vývary
    • Krémové
  • Saláty
    • Těstoviny
    • Sladké
    • Bezmasá jídla
  • Populární kuchaři
    • Zdeněk Pohlreich
    • Jaroslav Sapík
    • Karolína Kamberská
  • Videorecepty
    • Teď vaří šéf!
    • Česko na talíři
    • Karolína, domácí kuchařka
  • Tipy a triky
    • Kam za jídlem
    • Vychytávky
    • Na nákupech
  • Novinky
    • Blog šéfredaktorky
    • Soutěž Fresh
    • Časopis
  • iPrima
  • CNN Prima NEWS
  • Prima ZOOM
  • Prima LIVING
  • Prima Ženy
  • Prima LAJK
Sledujte nás
Prima Fresh logo

Trendy:

Kuře
Polévky k večeři
Rychlé večeře
Česká kuchyně
Nákupy

Klasická čočka na kyselo se sázeným vejcem

Kuře na paprice krok za krokem

Nejlepší recept na palačinky jako od maminky

Jednoduchá dýňová polévka

Houbový guláš: nejlepší recept z lesních hub

Sladkokyselé nakládané houby

Novinky

Hit týdne

Další hity

Boloňské špagety

Boloňské špagety
Mramorová hrníčková bábovka
Čočková polévka
Populární
Hanácký salát z červeného zelí podle Máma peče doma
Zamotaný koláč z listového těsta s nivou a vlašskými ořechy
Králík na paprice se špeclemi podle Besky
Retro street food ze sousedního Polska. Vyzkoušejte zapiekanku!
Bramborové gnocchi se zeleninou z jednoho plechu

Koko mezi rádiem a plotnou

Koko mezi rádiem a plotnou

Koko mezi rádiem a plotnou Zdroj: archiv Smart Press

  • Zavřít

Koko mezi rádiem a plotnou Zdroj: archiv Smart Press

Za přezdívkou Koko se skrývá všestranně nadaná Veronika Kokešová. Její foodblog vloni získal dvě ocenění a nedávno přišla na trh i Veroničina první kuchařka s jejími recepty, fotografiemi a obrázky.

Jako první mě napadá, kde jste přišla ke své přezdívce? Obvykle se jimi člověk moc nechlubí, vy tu svou musíte mít podle všeho ráda…

Koko vznikla v pražském radiu Expres FM, kde už 7 let pracuji. Náš programový ředitel mi takhle jednou nadepsal obálku s potvrzením k daňovému přiznání – aby nemusel psát celé „VeroniKA KOKEšová“, ze slabik ka-ko-ke najednou byla Koko. Celá přezdívka zněla Koko zez Plzně, vysílala jsem tak ranní vysílání celkem dlouho, měla jsem i po plzeňsku namluvené jingly a podobně. Ze začátku jsem z toho vůbec nebyla nadšená, ale chytlo se to tak rychle a mocně, že teď už si Veroniku bez Koko nedokážu představit.

Lze ještě odhalit, kam až sahají kořeny vašeho zájmu o vaření?

Zájem o dobré jídlo jsem měla odmalička. Byla jsem ochotná experimentovat a sníst všechno, co se nabízelo. Na dovolených jsem vždycky ochutnávala všemožné mořské plody, šneky, řasy... – zkrátka pokrmy, do kterých se ostatní obvykle moc nehrnou – a mám to tak dodnes. S touhle vášní začal zájem o vaření nabývat větších obrátek, protože jsem nechtěla být závislá pouze na restauracích. Vše se hodně rozvinulo během mých studií na Vysoké škole hotelové. Nejen že se prohlubovaly moje teoretické znalosti, ale vzhledem k tomu, že jsem najednou žila v Praze, daleko od domova, musela jsem se o vlastní teplou krmi začít starat sama. Někdy si říkám, že moje zvídavost a touha ochutnávat neskončí snad nikdy. Nedávno jsem například měla první gram bílého lanýže v životě. Je toho ještě tolik, co musím vyzkoušet!

Zkoušíte, experimentujete, ochutnáváte… Vzpomenete si na svůj první kuchařský výtvor?

Učila jsem se systémem pokus–omyl. Během toho jsem se snažila vyznat v pro mě tenkrát málo pochopitelných textech kuchařských knih a videí či pořadů o vaření, takže začátky byly střídavě k smíchu i k pláči, hlavně sladké pečení. Na to jsem nikdy nebyla, ani nemám sladké ráda. To je můj gastrohandicap dodnes. Abych se ale vrátila k vaší otázce, v prváku na vysoké jsem si často vařívala těstoviny Primavera – penne se smetanovou omáčkou, kuřecím masem a hráškem, zapečené se sýrem, takže ty by se daly považovat za takovou mojí gastro-premiéru… Žádná velká hitparáda to nebyla, nicméně někde se začít musí. Když o tom teď mluvím, napadá mě, že udělám Primavera Vol. 2, trochu je vylepším a dám na blog.

Recepty

Čočková vyprošťovací polévka s norimberskou klobáskou

111

Měla jste nějaký kuchařský vzor?

Vlastně ani ne. Myslím, že tohle v sobě mají spíš profesionální kuchaři, kteří vzhlížejí k pověstnému šéfkuchaři se dvěma řády zlaté vařečky a třemi michelinskými hvězdami. Já se přece jen pořád nacházím na té druhé straně barikády, jsem zástupcem hostů těchto restaurací a k tomu kuchařka pro domácí použití. Spíš vidím vzor v Jamiem Oliverovi, oceňuji zábavnost, lidskost, pěkné prostředí a poutavou kameru jeho kulinářských pořadů.

Už jste prozradila, že sladké ráda nemáte, na čem si naopak nejvíc pochutnáte?

Miluju ústřice rozeskládané na ledu, stačí mi jen citron a vidlička, abych se pak dostala do sedmého nebe. Kromě toho mám moc ráda také asijské pálivé polévky. Z českých luhů a hájů preferuji zvěřinu – tou jsem díky příteli, který loví, velmi dobře zásobovaná. Ale pokud mám prozradit něco, co jím opravdu často a s chutí, tak to je pořádná bramborová kaše.

Kolik času vám zabere příprava webu www.menudomu.cz?

Jedním slovem HODNĚ! Momentálně přibývají dva videorecepty týdně – videa totiž nejen vymýšlím a režíruji, ale i stříhám – a recepty k nim často rozepisuji. Navíc přidávám gastrozážitky z restaurací, starám se o facebookové stránky MENU domů, během toho zkouším na další natáčení, stále se snažím přinášet něco nového a navíc jsme nyní provedli redesign... Takže na všech frontách čelím novým výzvám (smích).

Jak jste vlastně na nápad psát blog přišla? Hodně lidí začne, ale pak to postupně vzdají, vy jste naopak vydržela, čím to?

Doménu blogu jsem zaregistrovala už v listopadu 2011, kdy se foodblogy teprve rozjížděly. Popravdě, inspiroval mě k tomu Cuketka. Moc se mi líbila možnost mít takové osobní dílo, do kterého vám nikdo nemluví, prostě si blog vytvarujete podle vlastních představ. Blogovala jsem v té době pro slevový portál, kde jsem pracovala jako testovačka slev. K tomu jsem se naučila stříhat i videa, což bylo v konkurzu na tohle zaměstnání snů podmínkou. Cesta k vlastnímu blogu a vlastním videím nebyla tedy tak dlouhá. Ze začátku, když blog četlo jen několik mých kamarádů (jestli vůbec), si člověk občas řekl, pro koho to vlastně píše, ale bylo mi jasné, že zpětná vazba nemůže přijít hned. Nakonec stačilo počkat pár měsíců, kdy si mých videí všiml šéfproducent z internetové televize Stream.cz a nabídl mi, že uděláme pravidelný pořad.

Ukázka z kuchařky Menu podle Koko

Od blogu pak vedla cesta k vaší první knize. Jaké jsou ohlasy?

Ta cesta začala přesně před třemi roky, kdy jsem měla jiné přání – mít úspěšný a čtený blog. Protože se mi to začalo plnit, mohla jsem začít snít o tištěné knize, hmotném díle, které by bylo stejně tak mé a stejně tak osobní, jako je blog. Přesně toho jsem se také držela, protože kuchařku Menu podle Koko jsem nejen napsala (a že se jedná o texty celkem obsáhlé, až blbuvzdorné), ale uvařila jsem všechna jídla doma a nafotila i všechny snímky na vlastních talířích. A protože nejsem profi fotografka a všechno to vzniklo na průměrné zrcadlovce nastavené na automat, rozhodla jsem se netrápit se s nasvěcováním a dekorováním, jemuž zdaleka nerozumím tak jako profesionálové, ale vše na stránce kolem talíře s jídlem si domalovat. To z knihy dělá něco opravdu originálního. Kuchařka je v této chvíli novorozenec, vyšla před několika týdny a zprávy od fanoušků jsou zatím velmi pozitivní. Na ohlasy širší veřejnosti si musím ještě chvilku počkat, ale doufám, že budou dobré.

Seznamte se s Koko

Veronika Koko Kokešová pochází z Plzně. Po osmiletém gymnáziu vystudovala obor Management hotelnictví, lázeňství a gastronomie na Vysoké škole hotelové v Praze. Již za dob studií nastoupila do oblíbeného pražského rádia Expres FM, kde pracuje dodnes. Její život nabral nový směr v roce 2012, kdy založila dnes slavný blog MENUdomu.cz, za nějž o rok později vyhrála titul Blogerka roku 2013 v kategorii FOOD. Koko můžete vidět i v jejích pořadech o vaření na internetové televizi Stream.cz. Aktuálně vydala v nakladatelství Smart Press kuchařskou knihu Menu podle Koko, která je plná skvělých, autorkou prověřených receptů, jejích vlastních ilustrací, postřehů, vychytávek, legrácek a taky videí (QR kódů), díky nimž můžete vařit s Koko tváří v tvář!

Koko & ocenění

Křišťálová Lupa 2014 – 1. místo One (wo)man show

Křišťálová Lupa 2014 – 2. místo Zájmové weby

Blogerka roku 2014 – kategorie FOOD

Blogerka roku 2013 – kategorie FOOD

Foodblog roku 2013 – absolutní vítěžka

Autor: Eva Karlasová

Nejlepší recepty e-mailem

Zanechte nám svůj e-mail a 1x týdně vás upozorníme na to nejnovější a nejlepší z našeho webu.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

background
Vstoupit do diskuze
Sdílejte článek

Návrhy pro vás

Maso

Loudavé vaření: Vepřový perkelt s tarhoňou z pomalého hrnce

Sladké

Jednoduchý banánový chlebíček podle Markéty z blogu Lžička cukru

Přílohy

Čínská kaše congee ze zbylé rýže

Maso

Smažené býčí žlázy v bylinkové strouhance s vídeňským bramborovým salátem

Sladké

Nepečený jablečný dort s pudinkem a piškoty

Těstoviny

Superzelené těstoviny s rukolou, mandlemi a citronem podle Gordona Ramsaye

Sladké

Banánový chlebíček s Baileys a pekanovými ořechy

Maso

Coq au riesling – francouzské kuře na bílém víně


Přečtěte si také

Maso

Loudavé vaření: Vepřový perkelt s tarhoňou z pomalého hrnce

Novinky

Křupavá červená cibule: sbírka receptů, které musíte vyzkoušet ještě dnes!

Restaurace

Restaurace Kolkovna potěší dobrým jídlem bez kompromisů

Sladké

Jednoduchý banánový chlebíček podle Markéty z blogu Lžička cukru

Přílohy

Čínská kaše congee ze zbylé rýže

Jak na to - Tipy a triky v kuchyni

Jak nejlépe nahradit kukuřičný škrob: Existuje 5 skvělých variant

Maso

Smažené býčí žlázy v bylinkové strouhance s vídeňským bramborovým salátem

Novinky

Startuje sezona zabijaček! 11 zabijačkových pochoutek, které musíte vyzkoušet

Recepty

  • Těstoviny
  • Sladké
  • Maso
  • Zelenina
  • Nápoje
  • Ryby a mořské plody
  • Polévky
  • Předkrmy a chuťovky
  • Vegetariánské
  • Ovoce
  • Saláty
  • Přílohy
Těstoviny

Superzelené těstoviny s rukolou, mandlemi a citronem podle Gordona Ramsaye

Těstoviny

Trhané hovězí ragú s těstovinami

Těstoviny

Vánoční těstoviny s čerstvou klobáskou, jedlými kaštany a šalvějí podle Jamieho Olivera

Sladké

Jednoduchý banánový chlebíček podle Markéty z blogu Lžička cukru

Sladké

Nepečený jablečný dort s pudinkem a piškoty

Sladké

Banánový chlebíček s Baileys a pekanovými ořechy

Maso

Loudavé vaření: Vepřový perkelt s tarhoňou z pomalého hrnce

Maso

Smažené býčí žlázy v bylinkové strouhance s vídeňským bramborovým salátem

Maso

Coq au riesling – francouzské kuře na bílém víně

Těstoviny

Superzelené těstoviny s rukolou, mandlemi a citronem podle Gordona Ramsaye

Ryby a mořské plody

Vietnamský zelný salát s krevetami, citronovou trávou a arašídy

Pomazánky
5

Celerová pomazánka s mrkví a jablky na opečeném chlebu

Recepty

Kořeněný pečený čaj s rozmarýnem

Nápoje

Horký vánoční punč z červeného vína a rumu s brusinkami

Nápoje

Poctivý vánoční svařák z červeného vína s voňavým kořením

Ryby a mořské plody

Vietnamský zelný salát s krevetami, citronovou trávou a arašídy

Ryby a mořské plody

Pošírovaný losos na kořenové zelenině podle Besky

Krevety

Bleskové stir-fry s krevetami a brokolicí

Polévky

Italská parmazánová polévka s knedlíčky a pestem

Polévky

Francouzská cibulačka s nudlemi po asijsku

Polévky

Phở bò – vietnamská polévka s hovězím masem z pomalého hrnce

Pomazánky
5

Celerová pomazánka s mrkví a jablky na opečeném chlebu

Vegetariánské

Papriková tortilla z bramborových chipsů podle Gordona Ramsaye

Předkrmy a chuťovky

Semínková pomazánka z avokáda

Vegetariánské

Papriková tortilla z bramborových chipsů podle Gordona Ramsaye

Vegetariánské

Skromně a chutně: Citronová hrachová kaše s kořenovou zeleninou

Zelenina

Růžičková kapusta s medem a oříšky podle Besky

Sladké

Jednoduchý banánový chlebíček podle Markéty z blogu Lžička cukru

Sladké

Rychlý jogurtový koláč s jablky

Vegetariánské

Lepkavý meruňkový tažín s kuskusem podle Gordona Ramsaye

Saláty

Lehký bramborový salát bez majonézy s jablky a ořechy

Jak to bylo, šéfe?

Jak to bylo, šéfe? Čínský zelný salát s černými houbami podle Vladimíra Suchého

Saláty

Hanácký salát z červeného zelí podle Máma peče doma

Přílohy

Čínská kaše congee ze zbylé rýže

Maso

Hovězí veverka na víně s bramborovými plackami z restaurace Kuchyň

Přílohy

Brambory smažené v trojobalu

Vybíráme pro vás

Láska klepe na dveře

Láska klepe na dveře

Komedie / Romantický
Dobré zprávy

Dobré zprávy

Komedie
Hořký svět

Hořký svět

Komedie / Rodinný / Romantický
Pálava

Pálava

Komedie
Zobrazit více

Aktuální témata

Volby 2023
  • Válka na Ukrajině
  • Historie konfliktu
  • COVID-19
Česká kuchyně
  • Rychlé večeře
  • Oblíbená dětská jídla
  • Zdravé snídaně
ZOO
  • Můj muž to dokáže
  • Pálava
  • Máme rádi Česko
Horoskopy
  • Celebrity
  • Seriály pro ženy
  • Zasněná láska
2. světová válka
  • Historie
  • Zajímavosti
  • Elon Musk
Bramboráky
  • Dýňová polévka
  • Kulajda
  • Bramboračka
Velikonoční mazanec
  • Velikonoční nádivka
  • Velikonoční věnec
  • Velikonoční beránek
Palačinky
  • Tvarohová bábovka
  • Brownies
  • Hrnkový perník

Neuteklo vám?

ČESKO SLOVENSKO MÁ TALENT

ČESKO SLOVENSKO MÁ TALENT

Hudební / Reality / Soutěžní / Zábavný
ZOO

ZOO

Rodinný / Romantický
Slunečná

Slunečná

Komedie / Rodinný / Romantický
Partička

Partička

Reality / Zábavný
Zobrazit více

Videopůjčovna Videopůjčovna

Přehrajte si nejnovější filmy - již od 49 Kč

Ženská pomsta

Ženská pomsta

Komedie / České filmy
ČR, 2020
1 hod. 23 min.
Abstinent

Abstinent

Drama / České filmy
ČR, 2019
1 hod. 18 min.
Špindl

Špindl

Komedie / České filmy
ČR, 2017
1 hod. 34 min.
Zoufalé ženy dělají zoufalé věci

Zoufalé ženy dělají zoufalé věci

Komedie / České filmy
ČR, 2018
1 hod. 22 min.
Zobrazit více

cnn

Interaktivní mapa ČR: Podívejte se, jak se volí ve vaší obci a kteří kandidáti u vás zabodovali Interaktivní mapa ČR: Podívejte se, jak se volí ve vaší obci a kteří kandidáti u vás zabodovali USA jsou připravené materiálně rozdrtit ruskou armádu. Visingr popsal, co poslaly na Ukrajinu Ztráta chuti, čichu nebo dušnost ustoupily. Vědci popsali nové nejčastější příznaky covidu

zoom

Zabijácké sršně se valí Evropou a ohrožují i Česko. Jak se dá invaze zastavit? Zabijácké sršně se valí Evropou a ohrožují i Česko. Jak se dá invaze zastavit? VIDEO: Chřestýš chtěl ulovit kukačku, jenže se krutě přepočítal! Žraloci sežrali stovky námořníků z amerického křižníku Indianapolis

zeny

Černá vdova sáhla na Agátu. Čvančarová vlepila Hanychové morální facku Černá vdova sáhla na Agátu. Čvančarová vlepila Hanychové morální facku Nevěra podle hvězd. Blíženci podvádějí ze zvědavosti, Ryby se nechávají svést Jak zhubnout 10 kg – jde to za měsíc i za týden? Zdravé a reálné způsoby hubnutí

living

Jaká bude letošní zima: Sledujte kočku a zkontrolujte cibuli, příroda se nemýlí Jaká bude letošní zima: Sledujte kočku a zkontrolujte cibuli, příroda se nemýlí Proč listy stromů na podzim změní barvu? Jak teplé tóny žluté, oranžové a červené vznikají Rozchodníkovec je král podzimní zahrady a nakrmí motýly, když už je potravy málo

cool

GALERIE: 16 známých věcí, které konečně dostaly správné a pravdivé jméno GALERIE: 16 známých věcí, které konečně dostaly správné a pravdivé jméno 9 věcí, které nevíte o Smrtonosné pasti 2: Našli jste v ní padoucha z Terminátora 2? 4 nejlepší filmové vesmíry: Od Avengers ke Star Wars

iprima

Ženy na něm mohou oči nechat. Jak to má žhavý herec Can Yaman s partnerkami? Ženy na něm mohou oči nechat. Jak to má žhavý herec Can Yaman s partnerkami? Filip Blažek přežil svoji smrt. Natáčení slavné scény seriálu ho ale zklamalo Talentu mají na rozdávání. Top 10 umělců, kteří oslnili svými výkony

autosalon

Radar posílá pokuty za 3,9 km/h navíc. Je to past na řidiče, do které může spadnout každý Radar posílá pokuty za 3,9 km/h navíc. Je to past na řidiče, do které může spadnout každý Veteráni v Česku, crossover ve Švédsku a bazarovky za fajn ceny. Přijíždí premiérový Autosalon Nejnovější teoretické otázky v autoškolách jsou záludnější, než byste čekali. Vyzkoušejte si je

fresh

Jak připravit nejlepší bramborovou kaši. Naučte se 6 jednoduchých triků Jak připravit nejlepší bramborovou kaši. Naučte se 6 jednoduchých triků Nejlepší recept na křupavé bramboráky podle Romana Vaňka Mramorová hrníčková bábovka

Populární témata

Nejlepší filmy 2022 Jak volit prezidenta Velikonoční přání Nejlepší horory TV program Změna času Partie Počasí Kdy budou volby Mafia Auto – katalog 7 pádů Honzy Dědka Partička Svařené víno MS v hokeji 2023 Velikonoce 2023 Tatarák podle Pohlreicha FIlmy od Marvelu Velikonoční svátky Aloe vera Program a výsledky MS v hokeji Pěstování lichořeřišnice Výpočet ascendentu Vše o houbách Velikonoční zvyky Tabulky a skupiny MS v hokeji

O FTV Prima Management Volná místa Press Reklama Castingy a výzvy HbbTV Kontakty Podmínky užívání Zpracování osobních údajů Cookies Nápověda Vlastník FTV Prima spol. s r.o. Redakce Nastavení soukromí
Logo Apple Store Apple Store Logo Google Play Google Play
Logo iPrima © FTV Prima spol. s r.o.